ETÜ Kristal Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

AJANS TÜRK HABER


EĞİTİM 10.09.2020 13:12:00 0
ETÜ Kristal Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor

Üniversitemiz bünyesinde bulunan ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi’nde faaliyetlerini 2019 Mayıs ayından beri sürdüren iş fikirlerinden biri olan "Akıllı Beşik" isimli proje TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişimci kapsamında 200Bin₺ destek almaya TÜBİTAK tarafından layık görülmüştür.

Bilgisayar Öğretmenliği mezunu Sonnur Tarhan ile Merve Taştan’ın ETÜ Kristal’in vermis olduğu Eğitim,Mentörlük,Açık Ofis ve makine ekipman desteği ile prototipini geliştirdikleri projenin destek almasıyla merkez bünyesinde şirket ofisi olarak kullanmak üzere hak kazandıkları kapalı ofisi teslim alarak çalışmalarını sürdüreceklerdir.

Merkez bünyesinde yer alan diğer 17 farklı projenin de ticarileşebilir ürün kapsamında desteklenmesi bakımından önümüz günlerde fikir sahiplerinin TÜBİTAK ve KOSGEB v.b. projelere başvuru yapılabilmesi için girişimcilere bu kapsamda proje yazma eğitimleri verilecektir.

Böyle bir projenin kısa süre içinde merkezimiz bünyesinden çıkması hem merkezimiz ve üniversitemiz için hem de bölge ekonomisi için umut verici olup bundan sonraki çalışmalar için merkezimize başarılar dileriz.


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA