Erzurum'da Çoban ve Sürü Kayboldu, Arama Çalışmaları Sürüyor

Erzurum

Erzurum'da yoğun sis altında kaybolan 65 yaşındaki çoban ve 150 koyunluk sürüyü kurtarmak için AFAD ve jandarma ekipleri seferber oldu.

Siste Kaybolan Çoban ve Sürü
Erzurum'da koyun sürüsünü otlatmak üzere araziye çıkan çoban kayboldu. Kaybolan çoban ve sürüyü kurtarmak için AFAD ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun Sis Tehlikesi
Erzurum'da iki gündür etkili olan yoğun sis nedeniyle 150 koyunun bulunduğu sürü ve çoban kayboldu.

Arama Çalışmaları Başlatıldı
Edinilen bilgiye göre, Yakutiye ilçesi kırsal Çayırtepe Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde koyunları otlatmak için araziye çıkan Abdurrahman Karasu (65), sürüyle birlikte kayboldu. Jandarma ve AFAD ekipleri arazide çobanı aramak için çalışma başlattı.

Ekipler Bölgede
Yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü bölgede, çoban ve sürünün mahalleye dönmemesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verildi. Merkeze yaklaşık 10 kilometre mesafedeki mahalleye AFAD, İl Jandarma ve Yakutiye Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Bölgede arama çalışmalarına devam ediliyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Artvin'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yılı kutlandı
Saatte 23 konutla 2 yılda 455 bin konut tamamlandı... İstanbul için kura çekimi bayram sonrası
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
Bursa'da Teksaslı Bursasporlular aynı sofrada buluştu
Malatya’da kurulması planlanan patriot hava savunma sistemi için sevkiyatlar sürüyor
Haberi Sesli Oku