Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesine Dev Yatırım

Erzurum 2.organise sanayi bölgesinde Erzurumlu iş adamı Yasin Kosum PVC üretim fabrikası hakkında istihdama yönelik önemli açıklamalarda bulundu.


ERZURUM 30.07.2020 22:38:00 0
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesine Dev Yatırım

 

AJANSTURKHABER/BETÜL ARDIÇ

Çalışmaları hakkında bilgi veren iş adamı Yasin Kosum, “Erzurum için ikinci organize çok büyük bir yatırım yeri. Geçmişi ile kıyasladığından dolayı Erzurumlu bunu göremedi. Birinci organizenin depo olması, Erzurum da sanayi olmaz düşüncesi ile bizlere tavsiye etmediler. Buyurun gelin yatırım yapın bizde yardımcı olalım dediler. Bizde buraya karamsar geldik. Olur mu? Olmaz mı? Yapar mıyız? Yapamaz mıyız? Derken zorlandık ama yapılıyormuş. Burada sanayicilikte olur, üretim de olur. Şimdi biz burada Gürcistan’da Azerbaycan’da ticaret yapıyoruz. İnsanlar gelip burada fabrika olduğumuzu görüyor. Daha önce biz atölye vasfındaydık. Neredeyse fabrikamıza fabrika diyemiyoruz.0 çekimserliğimiz var. Biz o yatırımı görmüyoruz. Ama dışarıdan gelen insanlar görüyor ve bizi taktir ediyorlar. Üretim kapasitemiz arttı. Onun yanı sıra devletimizden her türlü faydalandık.

"Amacımız memleketimize bişeyler yapmak"

Valimize gittik maddi olmasa da manevi destek verdi. Ben bu işin içindeyim taşın altına elimi koyarım dedi. Bizde dedik bedenimizi koyalım bu şehire bir şeyler yapalım. Şehrimizde nasıl sanayici oluruz, nasıl işi geliştiririz, neden biz buradan mal yapıp piyasaya mal satamıyoruz, neden Trabzon bize mal satıyor da biz satamıyoruz. Bunun endişesi ve telaşı içerisinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Allah izin fırsat verir, nasip ederse bizim hedefimiz ikinci organizede tamamen sanayici tamamen sanayiye meyilli olan insanlar ile doldurmak. Gerekirse bizler yerimizden vazgeçeceğiz. Başaramazsam başarılı birine ben hibe edeceğim. Benim amacım çocuğuma lüks yerler lüks fabrikalar daha çok yatırım bırakmak değil. Amacımız memleketime bırakmak memleketim için bir şeyler yapmak. Ben yapamazsam çocuğum da yapamazsa birileri gelip illaki yapacak bu şehirde. Bizde onlara tamamen bedelsiz hibe etmeye razıyız. Yeter ki bacalarımız tütsün, fabrikada insanlar çalışsın. İnsanların çalışması bizi mutlu ediyor. Sayın valimiz yatırımcıları getirdi. İş istihdamı için 2.000 3.000’den bahsediyor. O kadar kişi nasıl çalıştırılır tedirgin oluyoruz. 2.000 kişinin ismini ezberleyemeyiz. Ama bunu birileri yapıyor başarıyor inşallah bizde yapar başarırız.” Diye konuştu.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA