Erciş'te 'Kurgulanmış Hırsızlık' Senaryosu Jandarma Tarafından Ortaya Çıkarıldı

Erciş

Van'ın Erciş ilçesinde evine hırsız girdiğini iddia eden Harun A.'nın, alacaklılarından kurtulmak için düzenlediği sahte hırsızlık planı jandarmanın titiz çalışmasıyla deşifre oldu.

Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Mahallesi'nde ikamet eden Harun A. (42), Çelebibağı Jandarma Karakoluna yaptığı başvuruda evine hırsız girdiğini, bir miktar altın ile eşyalarının çalındığını ve evine zarar verildiğini iddia etti.

Çelebibağı Jandarma Karakol Komutanlığı ve JASAT ekibinin başlattığı araştırmalar, Harun A.'nın alacaklılarına karşı ödeme gücü bulunmadığından bahane oluşturmak amacıyla yalan beyanda bulunduğunu ortaya çıkardı. Kendisi tarafından hırsızlık süsü verilen evde aslında hiçbir altın veya eşyanın çalınmadığı belirlendi.

"Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" sözünün gerçeğe dönüştüğü bu olayda, Harun A. hakkında asılsız ihbar ve yalan beyanda bulunarak adli makamları ve kolluk kuvvetlerini meşgul etmekten yasal işlem başlatıldı.


Haber Kaynak : İHA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Tunceli'de Tarım Yatırımları İkiye Katlandı
Van'da trafik kazası: 3 kişi yaralandı
193 Umreci Erzincan'dan Dualarla Uğurlandı
Erciş'te kamyonetin lastiğinde 4 kilo 400 gram esrar yakalandı
Elazığ'da Trafik Kazası: Hafif Ticari Araç ile Motosiklet Çarpıştı
Haberi Sesli Oku