EMİNÖNÜ – ALİBEYKÖY TRAMVAYI’NDA SORUNLU BÖLGE YENİLENDİ

AJANSTURKHABER


BELEDİYELER 23.06.2020 12:25:00 0
EMİNÖNÜ – ALİBEYKÖY TRAMVAYI’NDA SORUNLU BÖLGE YENİLENDİ

Balat – Ayvansaray arasındaki kısmı yeniden inşa edilen Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nı yıl sonuna yetiştirmek için hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Kazıklı temel işleri tamamlanan kısımda beton dökümü ve ray döşenmesi yapılıyor. Projenin kazıksız temel olarak inşa edilen 3,6 kilometrelik kısmı ile Tramvay Bakım ve Depo Sahası’ndaki zemin hareketleri de en son teknolojiyle düzenli olarak takip edilecek.


Rayların 1,3 kilometrelik bölümünde oturmaların yaşandığı Eminönü - Eyüpsultan - Alibeyköy Tramvayı Hattı’nı yıl sonuna yetiştirmek için çalışmalar hızla sürdürülüyor.


2019 yılı başında yaşanan finansman sorunları nedeniyle hat durma noktasına gelmişti. Sorun öz kaynaklarla çözülerek hattaki çalışmalar yeniden başladı. Kredi görüşmeleri başlatıldı. Ancak bu defa da hattın kazıksız temel olarak inşa edilen ve Ekim 2018’de temel ve ray işleri tamamlanan Balat – Ayvansaray arası 1,3 kilometrelik kısmında sorun yaşandı. Haliç sahilinde zemini dikkate almadan yapılan tasarım nedeniyle tramvay işletmesini aksatacak düzeyde oturma, çökme ve kayma problemleri ortaya çıktı.


Detaylı teknik değerlendirmeler sonucunda, hattın kazıklı temel üzerine oturmayan Balat – Ayvansaray arasındaki 1,3 kilometrelik kesimin, tamamen kırılarak kazıklı temel yapılmasının en uygun çözüm olacağı anlaşıldı.


Bu kapsamda, Mart ayında Balat-Ayvansaray arasında tramvay hattı ray sökümü ve betonarme kırım işlerine başlandı. Bugün gelinen durumda kazıklı temel işleri tamamlandı. Beton dökümü ve ray döşenmesi işleri devam ediyor.


Ayrıca, projenin kazıksız temel olarak inşa edilen geri kalan 3,6 kilometrelik kısmı ile Tramvay Bakım ve Depo Sahasında zemin hareketlerinin işletme süresince de düzenli olarak ve en son teknoloji ile takip edilmesi kararlaştırıldı.


Yıl sonunda hattın Cibali – Alibeyköy arasının açılması hedefleniyor. Hattın Eminönü’ne uzatılması için Unkapanı Köprüsü’nün yenilenme projesi üzerinde de çalışılıyor. Tamamı 10,1 kilometre ve 14 istasyon olan raylı sistem tamamlandığında, saatte 30 bin yolcu hizmet alacak.

 


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA