Çinli gezgin Fan Yuhua (50) ve Malezyalı eşi Gloria Chee (42), elektrikli araçla gerçekleştirdikleri dünya turu kapsamında Van'a ulaştı. 2012'de başlayan yolculuklarını 2023'ten bu yana çevre dostu elektrikli araçlarıyla sürdüren çift, Malezya'nın Johor Bahru kentinden 16 Eylül 2023'te yola çıkarak 96 ülkeyi geçip Türkiye'ye geldi.
Gloria Chee, Van'a ilk kez geldiğini, eşinin ise ikinci kez ziyaret ettiğini belirtti. Çift, Van'ın doğal güzelliklerinden ve Van Gölü'nden derinden etkilendiklerini ifade etti. Yaklaşık üç aydır Türkiye'yi gezen gezginler için Van önemli bir durak oldu.
"Temiz bir dünya bilincini yaymak istiyoruz" diyen Gloria, yolculuklarının özel bir amacı olduğunu vurguladı: "Eşimin ailesinde üç kuşaktır akciğer kanseri nedeniyle erken yaşta kayıplar yaşandı. Bu nedenle sıfır emisyonu teşvik etmek, temiz bir dünya bilincini yaymak istiyoruz. Dizel ve benzinli araçları geride bırakıp daha çevreci bir yol seçtik."
Şu ana kadar 96 ülke gezen çift, hedeflerinin 101 ülkeye ulaşmak olduğunu açıkladı. Seyahat etmeyi ve farklı kültürleri tanımayı seven çift, çevre dostu yolculuklarını bu hedef doğrultusunda sürdürecek.