Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 2 bin 347 rakımlı Hazarbaba Dağı'nda anlamlı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte "Şiddete sıfır tolerans" mesajı taşıyan pankart açılarak toplumsal duyarlılığa dikkat çekildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin sadece bireysel bir sorun olmadığını vurguladı. Ergün, bu şiddetin toplumun adalet duygusunu, vicdanını ve eşitlik anlayışını zedeleyen ciddi bir tehdit olduğunu belirterek, toplumsal farkındalığın artırılmasının şiddetin önlenmesinde kritik rol oynadığını ifade etti.
Ergün, yıl boyunca paydaş kurumlarla yürütülen farkındalık çalışmaları çerçevesinde Hazarbaba Dağı'ndan verilen mesajın, kadına yönelik şiddete karşı topyekün mücadeleye dikkat çektiğini aktardı. Tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Ergün, şiddetle mücadelede toplumsal dayanışmanın önemine işaret etti.