Elazığ'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle, Elazığ Valiliği tarafından alınan kararla, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurslara bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının gece boyu ve ertesi gün akşama kadar süreceğinin değerlendirilmesi üzerine, il merkezindeki kreşler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, gündüz bakımevleri ve kurslarda Cuma günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.
Açıklamada ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan malul, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı belirtildi. Anne ve babası çalışan anaokulu ve kreşe devam eden çocukları bulunan personel ile engelli çocuğu bulunan personelden birinin de söz konusu tarihte idari izinli sayılmalarına karar verildiği ifade edildi.
Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumunun ise hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirileceği kaydedildi. İlçelerde ise benzer kararların Kaymakamlar tarafından verileceği açıklandı.