EKREM ERAY ARDA GEZEGENİMİZİN ÇÖKÜŞÜNE DUR DEMEK İÇİN İKLİM GREVİNDE

İklimdeki değişiklikler hepimizin gündemini meşgul ediyor ve çevre kirliliğine bağlı olabildiği düşünülen rahatsızlıklar hepimizi etkiliyor.


GÜNDEM 22.09.2019 12:47:00 0
EKREM ERAY ARDA GEZEGENİMİZİN ÇÖKÜŞÜNE DUR DEMEK İÇİN İKLİM GREVİNDE

Türkiye’de iklim krizine dikkat çekmeye ve harekete geçmeye yönelik olarak farklı sivil toplum ve çevre kuruluşlarının başlattığı İstanbul’da yapılacak olan Sıfır Gelecek Festivali’ne, Demokrat Part İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda’da katılım sağlayarak önemli açıklamalarda bulundu

 

Türkiye’de “Sıfır Gelecek Kampanyası’yla bir araya gelen çevre ve ekoloji örgütleri tüm dünyayla bugün aynı anda “küresel iklim grevi” gerçekleştirdi. İklim krizine karşı somut adımların atılması talebiyle ve “Gelecek için Cumalar” dayanışma ağının çağrısıyla bugün başlayan eylemler yedi gün sürecek.

 

İklim krizi için harekete geçen sivil toplum kuruluşlarının başlattığı “Sıfır Gelecek” kampanyasına destek vermek için İstanbul’da gerçekleştirilen etkinliğe ,Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda katılarak gençlerle grevi, iklim krizini ve sonrasını konuştu.

İklim krizinde önemli ve acil değişikliğe gidilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Ekrem Eray Arda, sözlerine şöyle devam etti:”Çevre bilincine henüz sahip olamamış bir çok insan var. Daha önce Deniz Çevikuş’un takipçisi olacağımı ve ona elimden gelen desteği vereceğimi sosyal medyadan da söylemiştim. 

Bugün burada toplanan gençlerin arzusu, içinde yaşadığımız gezegenin çöküşüne dur demek ve yetkililere seslenmekti. Biz de onlarla birlikte #20EylülİklimGrevi ‘ne katıldık ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik.” dedi. 

 

İklim Grevinin Baş Mimarı Gençlerimiz

Demokrat Parti olarak konunun takipçisi olacağını söyleyen Arda,“İklim için acil durum ilan edilmesi konusunu, İl ve İlçe Meclis’ine taşıyacağız. Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal’da bu konuda oldukça hassas. Aynı hassasiyeti TBMM’ye taşımak için elimizden geleni yapacağız, emin olun.”dedi.

 

Ekrem Eray Arda gençlerin çalışmalara ilişkin de “İklim grevinin baş mimarları çocuklarımıza, gençlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesileyle biz de partimiz adına son orman yangınlarında kaybettiğimiz Muğla bölgesini tekrar yeşillendirmek için ağaç dikiyoruz. Herkesin elinden gelen tüm yardımı yapacağından hiç şüphem yok.”

 


SPOR


GÜNDEM

İşçi dostu Başkan Büyükkılıç’tan “1 Mayıs” mesajı
CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a “hayırlı olsun” ziyareti
İzmit Belediyesinde kimseye özel araç tahsis edilmeyecek
Kocaeli'de Kartepe Menderes Bulvarına yeni üstyapı
Konya Büyükşehir’den standart yükseltecek düzenleme

SON DAKİKA