Ebeveynler Okul Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

.


EĞİTİM 8.04.2021 21:40:00 0
Ebeveynler Okul Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

Ebeveynler şüphesiz ki çocuklarını yetiştirirken birçok farklı kararın belirleyicisi olabiliyorlar. Bu kararlar arasında en dikkat çekici ve önemlilerinden biri olan okul seçimi ise çocukların geleceği için büyük önem taşıyor. Öğrencilerin aldıkları eğitim onların geleceklerini doğrudan etkiliyor. Özellikle pandemi döneminde online eğitime geçilmesiyle birlikte okul seçimleri daha da önem kazandı ve veliler bu konuda çok daha titiz seçimler yapmaya yöneldiler. Anne-babalar okul seçiminde nelere dikkate etmeli sorusunun cevabını ise deneyimli akademik kadrosuyla dikkat çeken İELEV Okullarının uzmanları yanıtladı.

Okul, çocuk için geleceğe dair birçok kararın belirleyicisi olabiliyor. Bu kararın alınmasında en önemli rolü ise şüphesiz ebeveynler oynuyor. Özellikle artan özel okul sayısıyla da ebeveynler nitelikli bir eğitim için çocuğunu emanet edeceği okulu tercih ederken farklı kriterleri dikkate alabiliyorlar. Ebeveynlerin okul tercihinde hangi kriterleri dikkate alması gerektiğini İELEV Özel İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Özlem Katran Akarsu, İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Burcu Aybat ve İELEV Özel 125. Yıl Anaokulu Müdürü Çiğdem Yılmaz açıklıyor.

Öğretmenlerine ve Çalışanlarına Değer Veren Okullar Çocuklarınıza da Değer Verir

Ebeveynlerin, çocukları için eğitimci kadrosundan fiziki yeterliliklere kadar birçok farklı kriteri ele alarak okul seçimi yapması gerektiğinin altını çizen İELEV Özel İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Özlem Katran Akarsu, “Ebeveynler çocuklarının geleceğini doğrudan etkileyecek okul tercihi kararını alırken birçok farklı değişkene dikkat etmeli. Okulun eğitimci kadrosu, eğitim programı, sosyal ve duygusal açıdan geliştirici fırsatlar, teorik ve pratik faaliyetlerin yaygınlığı, güçlü bir veli iletişimi, teknolojik yeterlilik, yabancı dil zenginliği ve okulun fiziki yeterliliği gibi birçok başlık okul seçiminde dikkate alınmalıdır. Çünkü öğretmenine, çalışanlarına ve öğrencilerine değer veren, öğrenci ve veli ile iletişimi güçlü, onlarla sıkı bir iş birliği içinde olan ve sık geri bildirim veren, eğitim programı güçlü, öğrencisinin bütüncül olarak; akademik, sosyal, duygusal, kültürel her alanda gelişimini destekleyen ve psikolojisine önem veren bir okul iyi okuldur” diyor. 

Okul Tercihleri Pandemi Döneminde Daha da Önemli Hale Geldi

Pandemi döneminde öğrencilerin hayatına giren uzaktan eğitim süreci ile okulların sorumluluğunun daha da arttığını dile getirerek İELEV Okullarında yaşadıkları deneyimleri paylaşan İELEV Özel 125. Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Burcu Aybat, “Okul seçiminin önemini pandemi döneminde daha da iyi görme fırsatımız oldu. Çünkü anaokulundan liseye kadar tüm öğrencilerin öğrenme deneyimini etkileyen bir sürecin en doğru şekilde yönetilmesi gerekiyor. Okullar, öğretmenlerinin dijital teknolojiler konusundaki yetkinliği, teknolojik-pedagojik alanda deneyimi ve öğrencilerin aktif katılımı ve öğrenme motivasyonu ile kayıpları minimize etmeliler. Yaşanabilecek kayıpların yalnızca akademik değil sosyal ve duygusal anlamda da kayıplar olacağı bilinciyle bu yönde de öğrencileri geliştirecek aktiviteleri ve faaliyetleri uzaktan eğitim sürecinde gerçekleştirmeye özen gösteren okulların tercih edilmesi çok önemli. Örneğin, biz bu bütünsel yaklaşımımızla okuma akşamları, etkinlik akşamları, rehberlik destek programları, uluslararası projeler ve yarışmaları bu dönemde hayata geçirdik. Tabii bu süreçte oldukça değer verdiğimiz yabancı dil gelişimini de göz ardı etmeden davranmak oldukça önemli. Okullar akademik, sosyal ve duygusal öğrenimi destekleyecek stratejilerle öğrencileri desteklerken velileri de bu sürece dahil etmenin ne kadar önemli olduğunu görme fırsatı buldular. Çocukların ebeveynleriyle birlikte daha fazla vakit geçirdiği uzaktan eğitim sürecinde velileriyle iş birliği içinde olmak amacıyla online olarak veli toplantıları, seminerler, uzman buluşmaları, atölye çalışmaları, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, veli bültenleri ve okuma önerileri gibi çalışmaları hayata geçiren okulların tercih edilmesi hem velilere hem de öğrencilere katma değer yaratıyor” dedi.

Okul Öncesi Eğitim Okul Sonrası Geleceği Etkiliyor

Çocukların gelecek planlarını kurgulamasına yol gösterecek eğitim ve öğretim hayatına ilk adımın okul öncesi eğitimde atıldığını vurgulayan İELEV Özel 125. Yıl Anaokulu Müdürü Çiğdem Yılmaz, “Okul öncesinden başlayarak çıkılacak ve uzun yıllar birlikte yürünecek bir yol, bir eğitim serüvenine karar vermek birçok detayı etraflıca düşünmeyi gerektirir. Anaokulu seçimi ile başlayacak olursak, bu yolculukta atılan en küçük adım olsa da en kıymetlilerindendir. Anaokulunda çocukların önüne sunulan kaynaklar ve uyaranlar ne kadar zengin ve geniş olursa çocukların sağlıklı bir kişilik yapısı geliştirmelerine, çevreleri ile olumlu bir etkileşim kurabilmelerine ve geleceğe umutla bakıp, yaratıcı çözümler üretmelerine o derece katkı sağlar. Seçeceğiniz okulun köklü bir geçmişe sahip olması sağlam bir kurum kültürü olduğunu ve gelecek yıllara emin adımlarla ilerlediğini gösterir. Bu ayrıcalık okul yaşamı boyunca çocuğunuzu takip edecektir. Sık sık değişen orta öğretime geçiş sistemi de göz önüne alındığında seçeceğiniz okulun anaokulundan liseye kadar eğitim veriyor olması da bir diğer önemli kriterdir” diyor. 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA