Kış mevsiminin sert geçtiği Erzincan’da, geceleri eksi 20 derece civarında seyreden sıcaklıklar günlük yaşamı olumsuz etkilerken, şebeke suları için ciddi bir don tehlikesi oluşturuyor. Uzmanlar, bu durum karşısında vatandaşları bilinçli hareket etmeye ve yanlış müdahalelerden kaçınmaya çağırıyor.
Yetkililer, çok soğuk gecelerde tesisatın donmaması için alınacak küçük tedbirlerin büyük sıkıntıları engelleyebileceğini vurguluyor. Su boru ve sayaçlarının donmaması için en etkili yöntemlerden biri, borularda durağan suyun kalmamasıdır. Bunun için musluğun hafifçe açık bırakılması tavsiye ediliyor. Sürekli hareket halindeki suyun donma riskinin çok daha düşük olduğu belirtiliyor.
Uzmanlar, yaygın olarak yapılan en büyük hataya dikkat çekiyor: Donan sayaç ve tesisata asla ateş tutulmamalı veya sıcak su dökülmemelidir. Bu tür müdahaleler, tesisata geri dönüşü zor hasarlar verebilir. Bunun yerine, sayacın yün gibi elyaf türü yalıtım malzemeleriyle kaplanarak korunması, güvenli ve etkili bir çözüm olarak öne çıkıyor.