Tunceli'de dev kaya evin çatısına düştü

Tunceli

Çemişgezek'te yamaçtan kopan kaya parçası bir evin çatısına isabet etti, hasar oluştu ancak yaralanan olmadı.

Doğal Afetin Sessiz Tehdidi

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, yoğun kar yağışı ve ardından gelen sağanak yağmurların tetiklediği bir doğa olayı yaşandı. Akçayunt köyünde, bir yamaçtan kopan devasa bir kaya parçası yuvarlanarak yakındaki bir evin çatısına düştü.

Çatıda Oluşan Hasar ve Şans Eseri Kurtuluş

Kayanın isabet etmesi sonucu evin çatısında ciddi hasar meydana geldi. Ancak olayda, büyük bir şans eseri, ne can kaybı ne de yaralanma yaşandı. Ev sakinleri bu ani gelişmeden korkuyla etkilendi.

Göz Tanığının Anlattıkları

Olay anında evde bulunan Tahir Yeşil, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Başımıza böyle bir olay geldi. Bölgemizdeki yoğun kar yağışı ve yağmurla toprak birden gevşeyince, bu oluşumun parçası olan kaya bizim çatıya düştü. Allah’tan takla atarak değil de kayarak düştü." Yeşil'in ifadeleri, olayın ne denli tehlikeli ancak aynı zamanda nasıl şans eseri atlatıldığını gözler önüne seriyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Konya'da Velespit Müzesi açıldı
Erzurum'da 'Beyaz Kelebekler Cennete Uçtu' sergisi açıldı
Erzurum'a 10 Şubat'ta Kuvvetli Kar Yağışı Geliyor
Ağrı'da kar nedeniyle 377 köy yolu kapandı
Ağrı'da Ramazan öncesi gıda denetimleri yoğunlaştı
Haberi Sesli Oku