Demir Export & Defaş desteği ile Manisa Soma Ayhan Şahenk Ortaokulu’nda özel materyal donanımlı sınıf açılışı gerçekleşti.

.


GÜNDEM 15.10.2021 18:39:00 0
Demir Export & Defaş desteği ile Manisa Soma Ayhan Şahenk Ortaokulu’nda özel materyal donanımlı sınıf açılışı gerçekleşti.

 

 

Demir Export & Defaş’ın desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı 14 Ekim Perşembe günü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 

 

Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 124. özel eğitim sınıf açılışı Manisa’da Demir Export & Defaş desteğiyle 14 Ekim Perşembe günü Ayhan Şahenk Ortaokulu’nda gerçekleşti. 

 

Demir Export & Defaş desteği ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine Manisa Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Süleyman Akkuş, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Çakmak, Soma Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Erdem Çetincan, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Soma Kaymakamı Fatih AkkayaDemir Export Genel Müdürü Ramazan Yön ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş katıldı.

 

Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir.

 

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin görülme sıklığının 54’te 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş, “Türkiye'de 0-19 yaş arasında 434.010 otizmli çocuk - genç var ve bunların sadece % 10’u eğitime erişebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi olan erken tanı ve sürekli yoğun eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Tohum Otizm Vakfı olarak Sınıf Donanımı Projesiyle otizmli çocukların ve onların öğretmenlerinin nitelikli eğitim imkanlarına erişimi için çaba gösteriyoruz. ” diye konuştu.


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA