Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası Sona Erdi

AJANSTÜRK HABER


SPOR 26.10.2020 12:17:00 0
Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası Sona Erdi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası Sakarya’daki Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde sona erdi. Dünya Şampiyonasında 30 ülkeden Elit Erkekler Kategorisinde 57, Elit Kadınlar Kategorisinde 35 sporcu yaklaşık 110 kilometrelik parkurda yarıştı.

 

Kadınlarda İsviçre, Erkeklerde Kolombiya birinci oldu!

Elit Kadınlar Kategorisi Dünya Şampiyonluğunu İsviçre’den Ramona Forchini, ikinciliği Polonya’dan Maja Wloszczowska, üçüncülüğü ise İsviçre’den Ariane Luthi kazandı. Elit Erkekler Kategorisinde de Dünya Şampiyonluğunu Kolombiya’dan Hector Leonardo Paez Leon kazandı. Portekiz’den Tiago Ferreira ikinci olurken, Çek Cumhuriyeti’nden Martin Stosek yarışı üçüncülük ile tamamladı.

 

Dereceye giren sporcular ödüllerini Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’nın elinden aldılar.

 

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) faaliyet programında bulunan ve aynı zamanda dünyanın en prestijli organizasyonları arasında yer alan “2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’na Sakarya Ayçiçeği Bisiklet Vadisi başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptı. Dünyada bisiklet dostu 13. şehir seçilen Sakarya, Dünya Şampiyonası’nı başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadı.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA