OTOMOTİV

OTOMOTİV Haberleri

ÇOK SATAN CLİO 4 BANTLARA VEDA ETTİ!!!

..


OTOMOTİV 20.05.2021 16:59:00 0
ÇOK SATAN CLİO 4 BANTLARA VEDA ETTİ!!!

Bugün biraz üzücü bir haber ile karşınızdayım. 9 yıllık bir serüven 11 Mayıs itibariyle son buldu, 4.nesil Clio bildiğiniz gibi 2012 İstanbul AutoShow'da da boy göstermişti ve 2012 yılı itibariyle satışa çıkmıştı. Sunduğu özellikler ve fiyatına baktığımızda tam bir fiyat-performans aracı olduğunu görüyoruz.

4.nesil Clio OYAK Bursa tesisinde üretiliyordu, pek çok benzinli ve dizel seçeneği ile alıcıları memnun etmeyi başarmıştı, en başarılı Clio neslidir bana kalırsa.

Başarısını rakamlarla ifade etmemiz gerekirse;

Fabrika, 11 Mayıs’ta sonlandırılan Clio 4 modelinden geçen 9 yıl içinde toplam 2.011.881 adet üretti. Sadece Türkiye’de değil, uluslararası pazarda da önemli bir başarıya imza atmış olan Clio 4, Fransa’nın en çok, Avrupa’nın ise en çok satan ikinci aracı unvanını taşıyor.

Türkiye’de üretilen Clio 4 modeli başta Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya olmak üzere 52’den fazla ülkede ihraç edildi.

Clio 4’ün üretimine son verilmesi ile ilgili yapılan törende konuşan Oyak Renault Araç Fabrika Direktörü Murat Taşdelen şunları söyledi: “Türkiye’de ve dünyada satış rekorları kıran Clio’nun dördüncü neslinin üretimini sonlandırıyoruz. Yerini tamamen yeni nesline bırakan Clio 4, yıllar boyunca hem Renault Grubu’nun hem de Oyak Renault’nun yüz akı oldu. Ülkemizde de en çok satılan modeller içinde hep en üst sıralarda yer aldı."

Clio 4'ün üretimden kalkması sayesinde açılan yerde Clio 5 ve Clio 5'in Hibrit seçeneğine ağırlık verilecek.

2019 yılından beri yetkililere sıkça sorulardan birisi Clio 5'in Sport Tourer seçeneğinin gelip gelmeyeceği olmuştu, şuanlık Sport Tourer seçeneği ile ilgili bir açıklama halen gözükmüyor.


SPOR


GÜNDEM

Malatyalı kadınlar rölyefle stres atıyor
Çiğli’de temizlik seferberliği sürüyor
Çayırova'da Başkan Çiftçi birimleri gezdi
Selçuklu Belediyesi, “SİM” ile Kariyer Fuarı’na katıldı
MOTAŞ gece seferleri başlıyor

SON DAKİKA