OTOMOTİV

OTOMOTİV Haberleri

ÇİP KRİZİ OPEL'İ DERİNDEN SARSIYOR!

.


OTOMOTİV 1.10.2021 15:05:00 0
ÇİP KRİZİ OPEL

GRANDLAND ÜRETİMİ DURDU!!!

Çip krizi üretimi ciddi şekilde engelliyor. Pek çok otomobil üreticisi çip krizi sebebiyle üretimlerine ara verirken, Opel cephesinden de üretime ara verildiği haberi geldi. 


Alman üretici, Eisenach'ta bulunan tesisinde yıl sonuna kadar üretime ara vereceğini açıkladı. Bu da tesisin yaklaşık 2 ay çalışmayacağı anlamına geliyor.
Opel bu tesiste Grandland X'i ve geçtiğimiz yıl tanıtılan şarj edilebilir hibrit versiyonunu üretiyor. Automobilwoche'ye konuşan Opel temsilcileri fabrikada üretimin durması kararını şu ifadeler ile açıklamış:

"Opel Grandland ve hibrit türevinin üretimine 2022 yılının ilk günlerinde devam etmeyi planlıyoruz. Tabii eğer küresel tedarik krizi üretime başlamak için önümüze yeni bir engel koymazsa..."
Şimdilik şimşek logolu üreticinin fabrikadaki çalışanlar ile anlaşma yapıp yapmadığı bilinmiyor. Fakat sözcülerin iddialarına göre tesiste yaklaşık 1.300 kişi yarı zamanlı olarak çalışmaya devam edecek. Bu da markanın, sendikalar ile bir anlaşma yaptığının işaretçisi. Eisenach'taki çalışanların uzun bir süredir Opel yönetimi ile atıştığı da biliniyor.
Grandland X'i eski Peugeot tesisinde üretmeye devam eden marka, bu fabrikanın talebi karşılayabileceği görüşünde. Bu sebeple kullanıcılar, Grandland X siparişi vermeye devam edebilecek.
Şuanlık yeni Grandland’ın ülkemize ne zaman geleceği ise net değil. Opel Türkiye cephesinden bir açıklama geldiği takdirde sizlere aktaracağız. 
Yakın bir zaman içerisinde Grandland X hakkında bir test yazısı ve videosu gelebilir, takipte kalın…

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…
https://www.instagram.com/otomobilmedyam/
https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw
 Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA