Çin’in Küresel Kalkınma İnisiyatifi, dünyanın gelişmesine güç katacak

.


TANITIM 24.06.2022 01:09:00 0
Çin’in Küresel Kalkınma İnisiyatifi, dünyanın gelişmesine güç katacak

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 25. St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, Küresel Kalkınma İnisiyatifi’nin hayata geçirilmesi ve barışçı ile müreffeh bir geleceğe kavuşulması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Xi, uluslararası toplumun daha adil, sürdürülebilir ve güvenli şekilde kalkınması amacıyla öneriler ortaya koydu.

Xi, elverişli bir gelişme ortamının oluşturulması, ortaklığın yeni bir düzeye taşınması, ekonominin küreselleşme sürecinin ilerletilmesi ve ekonomik gelişmelerin inovasyonla pekiştirilmesi çağrısında bulundu.

COVID-19 salgını tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma, uluslararası toplumdaki çalkantıları yoğunlaştırdı. Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar, küresel sanayi ve tedarik zincirleri ile enerji, finans ve tahıl güvenliğini ciddi şekilde etkiledi.

Diğer yandan, Batılı ülkelerin kendi çıkarlarını korumak için aşırı gevşek makro ekonomi politikaları uygulamaları, ticarette kısıtlamalar getirmeleri ve yaptırımlara başvurmaları, tüm dünyaya, bilhassa da düşük gelirlilere büyük zararlar getirdi.

Bu durumda, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dünya halklarının ortak refaha kavuşma arzusunu yerine getirmek için Küresel Kalkınma İnisiyatifi’nin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu ve söz konusu önerileri ileri sürdü.

Xi’nin önerileri, Küresel Kalkınma İnisiyatifi’nin dünya ekonomisinin gelişmesinde daha büyük rol oynaması, başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere tüm dünyanın salgının etkilerinden kurtularak, ekonomik toparlanma sağlaması için büyük önem taşıyor.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA