Çin’de güneş paneli sektörü yüzde 16 büyüme gösterdi

.


DÜNYA 27.07.2021 21:32:00 0
Çin’de güneş paneli sektörü yüzde 16 büyüme gösterdi

Çin Endüstri ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkenin karbondioksit emisyonlarında doruğu aşmaya ve karbon nötr aşamaya yönelme yolunda çaba gösterdiği bu dönemde, güneş paneli/fotovoltaik üretiminin de bu yılın ilk yarısında hızlı bir büyüme kaydetti. Çin’de bu yılın ocak-haziran döneminde 238 bin ton polisilisyum (güneş paneli hammaddesi) üretildi. Bu miktar, Çin Endüstri ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı’nın verilerine göre yıllık yüzde 16,1 oranında bir artışa denk düşüyor.  

Ülkenin sadece haziran ayında üretmiş bulunduğu polisilisyum miktarı 42 bin ton. Yılın ilk altı ayı boyunca üretilmiş olan silisyum plaketi 105 gigavata ulaşıyor ki, resmi verilere göre bu, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 kadar bir artış ifade ediyor.

Geçtiğimiz ay hükümet, 2021 bütçesinde yeni fotovoltaik/güneş enerjisi santralleri, dağıtıcı fotovoltaik projeler ve karada kurulacak rüzgar enerjisi tesisleri için her türlü sübvansiyonu keseceğini ve bu alanda her tür üretim ağına eşitlik tanıyacağını açıkladı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’na göre, 1 Ağustos’tan itibaren yürürlükte olacak bu politika kaynakların etkin kullanımını ve güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi yeni enerjilerin yüksek kalitede gelişmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.   


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA