Çin hükümeti, sekiz sanayi sektörüne yatırımları artırma kararı aldı

AJANSTÜRK HABER


GÜNDEM 24.09.2020 15:50:00 0
Çin hükümeti, sekiz sanayi sektörüne yatırımları artırma kararı aldı
Bu yıl G20 ülkeleri içinde ekonomisi büyüyen tek ülke olan Çin, sanayideki çeşitliliğini artırma yönünde adımlarına devam ediyor. Ülke, yeni nesil bilişim teknolojisi dâhil yeni yükselen sekiz endüstriye yönelik yatırımlarını genişletme kararı aldı.
 
Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi ve Bilişim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından ortaklaşa yayımlanan belgeye göre, Çin’de yeni nesil bilişim teknolojisi, biyoloji, ileri donanım imalatı, yeni malzeme, yeni enerji, akıllı ve yeni enerjili otomobil, enerji tasarrufu ve çevre koruma ve dijital inovasyon olmak üzere stratejik önem taşıyan sekiz yeni yükselen endüstriye odaklanılarak, bu alanlarda yeni büyüme noktaları aranacak.
 
Bu amaç doğrultusunda, ülkedeki başlıca endüstri zincirleri, başlıca işletmeler ve önemli yatırım projeleri çerçevesinde, stratejik önem taşıyan yeni yükselen endüstrilerin yüksek nitelikli kalkınması hızlandırılacak, ekonomik gelişmeyi güçlendirebilecek yeni itici güçler yaratılacak.
 

Çin Uluslararası Radyosu


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA