Çiftçilerin kış çilesi devam ediyor

.


GÜNDEM 3.03.2021 11:06:00 0
Çiftçilerin kış çilesi devam ediyor

 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan vatandaşlar, hayvanları için yaz aylarında dağlarda biriktirdikleri otları brandalarla indirmeye devam ediyor.
İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Karabağ köyünde yaşayan vatandaşlar, hayvanları için yazın biçtikleri otları dağda istifleyip kışın ise köye indirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Yıllardır geçimini hayvancılıkla sağlayan köylüler, yazın biçtikleri otları branda ile zorlu kış şartlarında hayvanlarına ulaştırıyorlar.
Yıllardır bu şekilde otu indiren Hazar Düzen, "Yıllardan beridir büyüklerimizden gördüğümüz yöntemle otlarımızı dağlardan indiriyoruz. Eskiden kızaklarla indiriyorduk ama sert kayalara çarpma tehlikesi olduğu için artık branda ile indiriyoruz. Sabah namazıyla birlikte yaklaşık 4-5 kilometre dağa tırmanarak otların olduğu bölgeye ulaşıyoruz. Aşırı soğuk ve çetin kış şartları her ne kadar bizi zorlasa da köyde hayvancılık dışında yapılacak başka bir şey yok. Otları köye indirdiğimiz gibide yine istifleyip günde 2 defa hayvanlarımıza veriyoruz’’ dedi.


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA