CHP’Lİ BAŞKAN BİNZET FIRAT NEHRİ İÇİN ERDOĞAN’IN “İDAM”I ÇIKIŞINI HATIRLATTI

.


CHP 28.06.2022 00:36:00 0
CHP’Lİ BAŞKAN BİNZET FIRAT NEHRİ İÇİN ERDOĞAN’IN “İDAM”I ÇIKIŞINI HATIRLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, Fırat Nehri’ne siyanür karışmasına ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanı ormanları yakanları için, ‘İdam’ kelimesini kullandı, ancak Fırat Nehri’ni siyanürle zehirleyenleri ne yapacağız?” dedi.


Erzincan’da bulunan Kanada ortaklık bir altın madeninde, siyanür taşıyan borunun patladığı ve siyanürün Fırat Nehri’ne karıştığı iddia edildi. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran gelişmeye ilişkin bir açıklama yapan CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, dikkat çeken bir açıklama yaptı.


“Siyanürle Zehirleyenleri Ne Yapacağız?”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ormanları yakanlar için yaptığı, ‘İdam’ açıklamasına dikkat çeken Binzet, “Büyük bir doğa katliamı ile karşı karşıyayız. Türkiye’de birçok ile can veren, Türkiye’yi de aşıp Orta Doğu’ya hayat olan Fırat Nehri’ne siyanür bulaştığı her gün kamuoyunda yankılanıyor. Ne kadar acı ne kadar endişe verici. Şimdi burada dikkat çekmek istediğim konu şu, Sayın Cumhurbaşkanı ormanları yakanları için, ‘İdam’ kelimesini kullandı, ancak Fırat Nehri’ni siyanürle zehirleyenleri ne yapacağız?” dedi.


“Bu Firma Sadece Ceza Mı Ödeyecek”
Gelişme nasıl müdahale edileceğini soran Binzet, “Binlerce kilometre uzaktan gelerek hem Türkiye’nin altını kazan, madenlerini çıkaran hem de suyunu havasını kirleten bu firma sadece ceza mı ödeyecek? Nerede milli düşünce, nerede Misak-i Milli, nerede vatan sevgisi? Ülkeyi kim olduğunu bilmediğimiz insanlara peşkeş çekerken kimsenin canı acımıyor mu? Fırat nasıl temizlenecek, tarım arazileri nasıl temizlenecek? Hiç mi içiniz sızlamıyor? Fırat Nehri’nin zehirlendiğini her düşündüğümde gözlerim doluyor. Yeter artık, yeter artık, yeter artık!” ifadelerini kullandı.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA