Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 2025 yılında 13 ilçede oluşturduğu 40 istasyon, 160 araç ve 521 personelle toplam 4 bin 811 itfai olaya müdahale ederek vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için 7/24 çalıştı.
Yangınlar ve Müdahale İstatistikleri
Müdahalelerin dağılımına bakıldığında, 2 bin 165 ot-anız ve orman yangını ilk sırada yer aldı. Bunu 751 hayvan kurtarma, 586 trafik kazası-kurtarma, 380 konut yangını, 278 araç yangını, 246 su baskını, 125 işyeri yangını ve 349 diğer itfai olay takip etti.
Eğitim ve Denetim Faaliyetleri
İtfaiye ekipleri, yangınlara müdahalelerin yanı sıra önemli bir önleyici görev üstlendi. Toplamda 63 bin 546 vatandaşa temel yangın güvenliği eğitimi verildi. Ayrıca, 3 bin 401 işletme yangın güvenliği önlemleri ve baca temizliği konusunda denetlendi.
Başkan Aras'tan Açıklama ve Hedefler
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, itfaiye teşkilatını güçlendirme çalışmalarına vurgu yaptı. Aras, "Coğrafi yapı ve risk haritası dikkate alınarak konuşlandırılan itfaiye teşkilatımızı her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Personel kapasitemizi artırıyor, son teknoloji araç ve ekipmanlarla donatıyoruz. Filomuzu güçlendirmek için alacağımız 64 itfaiye aracı ve 8 itfaiye arazözü ile ilk adımı atıyoruz" dedi.
Afetlere Karşı Hazırlık ve Kararlılık
Başkan Aras, özellikle yaz aylarında artan orman yangını riskine karşı hazırlıkların yıl boyunca titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, erken müdahalenin önemini vurguladı. Amacın can ve mal kaybını en aza indirmek ve vatandaşların kendini güvende hissetmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Aras, gece gündüz demeden fedakârca çalışan itfaiye personeline teşekkür ederek, "Güçlü itfaiye teşkilatı, güçlü şehir anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürecek; Muğla'mızı afetlere karşı daha dirençli bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.