Yıldırım'da kadınlara e-ticaret eğitimi

Yıldırım

Yıldırım Belediyesi ve elemeği.com, kadın girişimciler için e-ticaret eğitimi düzenledi.

Bursa'da Yıldırım Belediyesi ve elemeği.com iş birliğinde YILMEK kursiyerleri, kadın kooperatiflerinin üyeleri ve kadın girişimcilere yönelik e-ticaret eğitimi düzenledi.

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi ve elemeği.com platformu ile birlikte Barış Manço Kültür Merkezi’nde e-ticaret eğitimi düzenledi.

Kadınların Ekonomik Gücü

Kadınların ekonomik hayattaki yerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Ertan, Elemeği.com temsilcisi Enes Ünal, YILMEK kursiyerleri ve eğitmenleri, kadın kooperatifleri üyeleri ile girişimci kadınlar katıldı.

Belediyenin Önceliği

Kadınların Yıldırım Belediyesi’nin öncelikli hizmet grupları arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Yardımcısı Ayşe Ertan, “İş hayatından eğitime ve sosyal hayata, yaşamın her alanında kadınların etkinliğini arttıracak, destek olacak projeler geliştiriyoruz. YIL-MEK ile İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’mizde binlerce kadına eğitim verdik. Kadınların istihdamına yönelik programlarımızla yine binlercesinin iş sahibi olmasına vesile olduk. Kurduğumuz kadın kooperatifleriyle kadınlarımızın kendi işlerini yapmalarına imkan oluşturuyoruz. Elemeği.com platformu ile de bu alanda önemli bir çalışmaya imza atacağız” dedi.

El Emeğinin Değeri

Dünyanın makineleşmesi ile birlikte el emeğinin değerinin her geçen gün azaldığını hatırlatan Elemeği.com Platformu Temsilcisi Berkay Appan, “El emeği bir kültürün en önemli unsurlarından birisi. Biz teknolojiyi el emeğinin yararına kullanarak, hem bu geleneksel ürünlerin devamlılığını sağlamak hem de geçimini el emeğinden kazanan insanlarımızın ürettiklerini değerlendirebilecekleri bir platform oluşturduk” diye konuştu.

İş Birliğinin Detayları

Appan, Bursa'nın en fazla kadın kooperatifine ev sahipliği yapan Yıldırım Belediyesi ile başlayan iş birliği kapsamında, platforma üye olan Yıldırım’daki kadın kooperatiflerinin üyelerinden ve YILMEK kursiyerlerinden ilk 3 ay komisyon ve kargo bedeli alınmayacağını ve eğitim destek programlarıyla kadınlara destek olunacağını açıkladı. Program, katılımcılara platformun kullanımı ve e-ticaret üzerine yapılan bilgilendirmelerle sona erdi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Emniyet Müdürü Karayel, Gazetecilerle Buluştu
OSB Başkanı Aslan: Hür Basın, Hür Toplum Demektir
Sarıkamış'ta otomobil takla attı: Sürücü yaralandı
Elazığ'da kar 182 köy yolunu kapattı
Selçuk, atık malzemelerle traktör maketi yaptı, Bayraktar'ı örnek alıyor
Haberi Sesli Oku