BÜLENT OĞUZ PASİNLER'DE ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

,


CHP 3.11.2020 15:48:00 0
BÜLENT OĞUZ PASİNLER

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz, çiftçilerin sorunlarını yerinde dinlemek için Pasinler ilçesinde incelemelerde bulundu. Çiftçi ile birebir görüşen Oğuz, “Genel başkanımız özellikle çiftçinin mağdur olduğunu her yerde dile getiriyor. Biz bu halka bu millete söz verdik ilk önce çiftçinin sorunlarını halledeceğiz” dedi.

 

Erzurum yaylalarının kullanımı ve hayvancılığın durumunu tespit etmek adına ilçeleri gezeceğini, vatandaşın sorunlarını dinleyeceğini daha önce bildiren Bülent Oğuz, ilçe gezilerine Pasinler’den başladı.

“yem, ot, mazot, gübre, tohum çok pahalı”

Süt üreticisi olan bir çiftçi Başkan Oğuz’a yaşadığı sorunları şu ifadelerle anlattı: “1 hayvanın 6 ayda 3 bin 500 lira masrafı var, 10 hayvanın 35 bin lira masrafı olur. Hangi çiftçi bunu karşılayabilir? 35 sağım hayvanımız var aylık 3-4 bin lira zararımız oluyor.  2 lira 30 kuruşa sütün kilosunu satıyoruz yemin torbası 115 lira. İşletmemiz kendini çevirmesi için uğraşıyoruz ama para kazanamıyoruz. Yem pahalı süt ucuz, süt yemi karşılamıyor. Ot, mazot, gübre, tohum pahalı. Besi hayvanı beslemeye kalksak bu fiyatlardan dolayı kazançlı olmayacak.”

Devletin verdiği mazot desteğinin yeterli olmadığını dile getiren çiftçi, küspe fiyatının borsa gibi yükseldiğini 145 ile açılan fiyatın 215 liraya kadar yükseldiğini bunun sabit bir fiyatının olması gerektiğini anlattı.

Mersin limanına 3 dolardan canlı hayvan geldiğini hatırlatan Başkan Oğuz, karkas etin kesim fiyatının 33 lira olduğunu ve çiftçinin para kazanamadığını belirterek “ hayvan burada üretiliyorken neden yurt dışından getiriliyor?  Et, süt, üretilmezse peynir ithal gelirse çiftçi ürettiğini ne yapacak?” şeklinde konuştu.

HATİCE DİLER

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA