BREZİLYALI NİVUS'A AVRUPALI ALTERNATİF, YENİ VOLKSWAGEN TAİGO TANITILDI!!! TÜRKİYE'DE SATIŞA ÇIKACAK!!!

.


OTOMOTİV 31.07.2021 11:19:00 0
BREZİLYALI NİVUS

NİVUS ÜZERİNE GELİŞTİRİLDİ!

Brezilya’da satışta olan Volkswagen Nivus üzerine geliştirilen ve Avrupa pazarında satışa çıkacak olan Taigo tanıtıldı. Değişen tüketici tercihleri nedeniyle birçok marka, artık SUV modellerine daha fazla yatırım yapmaya başladı.

Bu markalardan biri olan Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, yılın ilk çeyreğinde çizimlerini paylaştığı yeni SUV modeli Taigo'yu resmi olarak tanıttı.

Coupe-SUV olarak adlandırılan gövde yapısıyla dikkat çeken yeni otomobil, Nivus modelinin temelleri üzerine inşa edildi.

VOLKSWAGEN TAIGO TEKNİK DETAYLAR

 

MQB A0 platformu üzerine inşa edilen Volkswagen Taigo; 4270 mm uzunluk, 1757 mm genişlik ve 2566 mm aks mesafesiyle karşımıza çıkıyor. 438 litrelik bagaj hacmine sahip otomobil, Polo modelindeki konsol tasarımıyla bizleri karşılıyor.

Otomobildeki MIB3 multimedya sistemi standart olarak 6.5 inç veya opsiyon olarak 9.2 inç dokunmatik ekranla tercih edilebiliyor. Söz konusu sistemde kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği de var.

 

 

Dokunmaya duyarlı klima kontrolleri, Matrix LED farlar ve yarı otonom sürüşe imkan veren IQ.Drive teknolojisi de diğer opsiyonlar arasında yer alıyor.
 

Segment konumu olarak ise T-Roc ile Tiguan arasında bir Coupe SUV model olarak karşımıza çıkacak.
 

MOTOR SEÇENEKLERİ

 

Avrupa'da sadece önden çekişli olarak satın alınabilecek 2021 Volkswagen Taigo, 95 veya 110 beygir güç üreten 1.0 litre üç silindirli TSI ile 150 beygirlik 1.5 litre turbo dört silindirli ünitelerle tercih edilebilecek. Söz konusu üniteler; 5 ileri manuel, 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG ile eşleştirilmiş durumda.

 

YIL SONUNDA AVRUPA'DA

İspanya'daki Pamplona tesislerinde üretilecek olan yeni Volkswagen Taigo'nun Avrupa teslimatları, bu yılın son çeyreğinde başlayacak. Yeni SUV modeli ülkemizde de satışa çıkacak. Volkswagen Türkiye’den aldığımız bilgiye göre 2022 yılında yeni Taigo’yu yollarda görebileceğiz. Ülkemize geldiği zaman test ve inceleme konuğu olarak araç ile tekrardan karşınızda olacağım. 

Siz yeni Taigo’yu beğendiniz mi, T-Roc yerine tercih edilebilir mi?

 

 

 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link

Kenan KUTLUER


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA