Bitlis-Baykan Karayolu Tırın Kayması Nedeniyle Kapandı, 3 Saat Sonra Açıldı

Bitlis-Baykan Karayolu Tırın Kayması Nedeniyle Kapandı, 3 Saat Sonra Açıldı

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle kayarak yolu kapatan tır, 3 saatlik çalışma sonrasında kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa Kızılay tarafından yiyecek ve içecek yardımı ulaştırıldı.

Yoğun Kar Yağışı Yolu Kapattı

Bitlis'te etkili olan yoğun kar yağışı, Bitlis-Baykan karayolunda kritik bir olaya neden oldu. Bitlis Çayı Viyadüğü'nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma tamamen kapandı. Bu durum, trafikte uzun araç kuyrukları oluşmasına ve Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaşın yolda mahsur kalmasına yol açtı.

Hızlı Müdahale ve Yardım Çalışmaları

İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30'da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllüleri, mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram ederek temel ihtiyaçlarını karşıladı.

Yol Kontrollü Olarak Açıldı

Yaklaşık 3 saat süren yoğun çalışmaların ardından yol, kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların ihtiyaçları giderilirken, ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanmaya başlandı.

Kızılay Başkanı'ndan Açıklama

Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, yapılan çalışmaları özetledi. Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, personel ve gönüllülerimizin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi" dedi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

İzmit'te Sağlıkçılar ve Kolluk Kuvvetlerine Yeni Yıl Ziyareti
KO-MEK 2025'te Eğitim ve Sosyal Projelerle Fark Yarattı
İstanbul'da 5 İlçede Kar Tatili İlan Edildi
Van'da Kar Nedeniyle Mahsur Kalanlara Acil Kumanya Desteği
Ağrı'da Gündüzlü Bakım Merkezi Projesi İçin Yapım Sözleşmesi İmzalandı
Haberi Sesli Oku