Erzurum’da etkili olan dondurucu soğukların ardından bina çatıları ve saçaklarda oluşan büyük buz kitleleri, cadde ve sokaklarda ciddi risk oluşturuyor. Özellikle işlek caddelerde esnaf ve vatandaşlar, olası kazaların önüne geçmek için kendi imkânlarıyla çatılardaki buzları kırmaya çalışıyor.
Bülent çamlı
Cadde üzerindeki dükkân sahipleri, can güvenliğini sağlamak adına kendilerini riske atarak uzun sopalar ve basit ekipmanlarla buz sarkıtlarını düşürüyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yaşanan bu durum, olası yaralanmaların ne kadar yakın bir tehdit olduğunu gözler önüne seriyor.
Vatandaşlar, her kış benzer manzaraların yaşandığını belirterek yetkililerden daha kapsamlı ve planlı bir çalışma talep ediyor. Özellikle yüksek binalarda profesyonel ekiplerce müdahale edilmesinin önemine dikkat çekilirken, geçici çözümlerin kalıcı riskleri ortadan kaldırmadığı vurgulanıyor.
Soğuk havaların devam etmesi beklenirken, uzmanlar buz kırma işlemlerinin kontrolsüz yapılmaması gerektiğini, hem çalışanların hem de yayaların güvenliği için alanların geçici olarak kapatılmasının hayati önem taşıdığını ifade ediyor.