EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriBingöl'de Kar Tatili: 3 İlçede Tüm Okullar, Merkezde Taşımalı Eğitime Ara Verildi
Bingöl'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkezde taşımalı eğitime, Adaklı, Karlıova ve Kiğı ilçelerinde ise tüm okullarda 30 Aralık Salı günü eğitime bir gün ara verildi.
Kar ve Buzlanma Eğitimi Vurdu
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim faaliyetlerinde önemli bir aksama yaşandı. Valilik ve ilçe kaymakamlıklarından alınan kararlar doğrultusunda, 30 Aralık 2025 Salı günü için tedbir amaçlı tatil ilan edildi.
Merkezde Taşımalı Eğitim Durdu
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, il merkezi ve merkeze bağlı köy okullarında taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Açıklamada, buzlanma ve don nedeniyle ulaşımda oluşabilecek risklere karşı bu tedbirin alındığı belirtildi. Aynı gün, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.
Üç İlçede Tam Tatil
Adaklı, Karlıova ve Kiğı ilçelerinde ise alınan tedbir daha kapsamlı oldu. İlçe kaymakamlıkları, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak, her seviyedeki tüm resmi ve özel okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Karar, ulaşımda yaşanabilecek riskleri önlemeyi amaçlıyor.


