Geçen hafta yoğun kar yağışı ile mücadele veren Bingöl'de soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kent genelinde termometreler eksi 12 dereceyi gösterirken, bu şiddetli soğuklar binaların saçaklarında metrelerce uzunluğa ulaşan buz sarkıtlarının oluşmasına neden oldu.
Bingöl Belediyesi, oluşan bu buz sarkıtlarının can ve mal güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu tespit ederek acil önlem aldı. Bu kapsamda kent genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlatıldı.
İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, başta okullar ve kamu kurumları olmak üzere risk altındaki tüm binalara yöneldi. Ekipler, kent genelindeki binalarda tespit edilen ve düşme riski taşıyan buz sarkıtlarını titizlikle ve tek tek temizleyerek olası kazaların önüne geçti.