Bilkent Uluslararası Laboratuvar Tiyatrosu’nun İlk Oyunu Sahneleniyor

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü bünyesinde kurulan Bilkent Uluslararası Laboratuvar Tiyatrosu (BİLT), 77. Şube isimli kara komedi oyunuyla ilk kez seyirci karşısına çıktı.


KÜLTÜR SANAT 13.11.2019 15:44:00 0
Bilkent Uluslararası Laboratuvar Tiyatrosu’nun İlk Oyunu Sahneleniyor

Bilkent Tiyatro Bölümü bünyesinde yeni nesil Türk tiyatro eserlerini geliştirmek ve sahneye taşımak üzere kurulan BİLT, çağdaş Türk tiyatro yazarlarının yeni oyunlarını desteklemeyi ve sahnelemeyi hedefleyor. BİLT’in ana kadrosunu Bilkent Üniversitesi Çocuklar İçin Tiyatro Programı’nda eğitmenlik görevi de yapan Bilkent Tiyatro Bölümü mezunları oluşturuyor.

Genel Sanat Yönetmeni ve Bilkent Tiyatro Bölümü Başkanı Jason Hale “BİLT, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunlarıyla kurduğumuz bir tiyatro. Türk Tiyatrosunun geleceğine hizmet edecek ve uluslararası bir düzeye taşıyacak bu oluşumu desteklemekten gurur duyuyoruz. BİLT, aynı zamanda uluslararası bir tiyatro laboratuvarı görevi görecek.” diye konuştu.

Topluluğun ilk oyunu olan 77. Şube’yi Bilkent 2017 mezunu Barkın Kenan yazıp yönetti.

Oyuncular, Efe Çetinel, Elif Çetinel, Koray Alper, Pelin Şahin, Ahmet Burak Bacınoğlu, Barkın Kenan ve Diyar Güldoğan’dan oluşuyor. Oyunda set tasarımı Özlem Gezgin, özgün müzik ve efektler Mert Moralı, video prodüksiyon Berkay Özdemir, seslendirme Serdar Kayaokay ve ışık tasarımı Yılmaz Ertekin tarafından gerçekleştirildi. 77. Şube Post-apokaliptik bir dünyada geçiyor. Oyunun konusu ise şöyle: “Hayali bir ülkeye atom bombasıyla saldırılmasının üzerinden beş yıl geçmiştir. Kral, mağdur halkı için elinden geleni ardına koymamış ve saldırıdan sağ çıkmayı başaranları artçı nükleer etkilerden koruması için Çok Amaçlı Şirket'i devreye sokmuştur. Ürettiği anti-radyasyon ürünleriyle tüm halkın kalbini kazanan Çok Amaçlı Şirket'in taşradaki bir şubesinde yaşanan terör saldırısı herkesin zihinlerinde aynı yemini yankılatır; Kahrolsun satılmışlar! Kahrolsun hainler! Kahrolsun katiller!”

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA