Belediye ekibinden Ebabil kuşuna şefkat eli

HAKKARİ’DE BULUNAN YAVRU EBABİL KUŞU HAKKARİ BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN TEDAVİ ALTINA ALINDI.


GÜNDEM 11.07.2020 13:15:00 0
Belediye ekibinden Ebabil kuşuna şefkat eli

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de Abdulmecit Yılmaz isimli vatandaş tarafından yaralı halde bulunan yavru Ebabil kuşu, Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi altına alındı.
Abdulmecit Yılmaz isimli bir vatandaş tarafından bulunan yavru Ebabil kuşu, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Klinikte tedavi altına alınan Ebabil kuşunun biraz daha büyümesi halinde doğal yaşam alanına geri bırakacaklarını belirten ekipler, Ebabil kuşunun yerde nadir bulunan bir kuş türü olduğunu söylediler. Ebabil kuşunun gece ve gündüz sürekli havada uçuş halinde olduklarını ifade eden veteriner ekipleri, “Kendine has özellikleriyle halen gizemini koruyan Ebabil kuşları, diğer kuşlardan farklı olarak tüm hayatlarını uçarak geçirebiliyor. Bu kuş türü sadece üremek için yere konuyor. Kendilerine has kanat yapısı ile uçarken aynı zamanda uyuyabildiklerini de ifade eden ekipler, Kur’an-ı Kerim’de de Ebabil kuşundan bahsedildiğini hatırlattı.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA