BAŞKAN ÖZGE TOP'DAN 23 TEMMUZ MESAJI

AJANSTURKHABER


CHP 23.07.2020 15:57:00 0
BAŞKAN ÖZGE TOP

CHP Erzurum Kadın Kolları Başkanı Özge Top, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin başlangıcının 101. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Bugün Milli Mücadele’de adeta bir dönüm noktası olan  Erzurum Kongresi’nin başlangıcının 101. yılı. Erzurum Kongresi’nde Kurtuluş Savaşı’nın başlaması ve vatanın işgalden kurtarılması için önemli kararlar alınmıştır. Bu savaşı doğru öğrenip değerlendirmek bizim ve neslimizin varlık-yokluk meselesidir. Kurtuluş hareketinin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta başlattığı kutlu yürüyüşü bundan tam 101 yıl önce Erzurum’da ete kemiğe büründürmüş yeniden dirilişin kıyamını Anadolu’nun bağrında, Dadaşlar diyarında başlatmıştır. Bu toprakların kurtuluş meşalesi Erzurum'da yakılmıştır.

 

23 Temmuz Erzurum Kongresi, Anadolu  tapusunun 1919’da yeniden tescil edilmesidir. Kongrede alınan, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Manda ve himaye kabul edilemez. Vatan bir bütündür, parçalanamaz' kararları bağımsızlığımızın mihenk taşıdır. Erzurum Kongresi istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Kongrede alınan ve kurtuluş mücadelesinin üzerine oturtulduğu kararlar bugün de geçerliliğini korumaktadır. 

 

101 sene evvel imkansızlıklar içinde dahi milletin içindeki umut meşalesini yakarak bağımsızlığın adımlarının atıldığı bu günde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanı uğruna ezelden ebede can verip kan döken bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. 

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA