Malatya’da, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla toplam maliyeti 100 milyon lira olan 7 yeni tesisin açılışı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Malatya’mız hem fiziki yapısıyla hem de yaşam kalitesiyle geçmişinden çok daha iyi bir noktaya gelecek" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya’nın artık ayağa kalktığını vurguladı. Cumhurbaşkanı liderliğinde ve bakanların desteğiyle kurulan güçlü sinerji sayesinde şehrin yeniden doğduğunu belirten Er, "Artık final aşamasındayız. Projelerimizi peyderpey teslim ediyoruz. İnanıyorum ki 2026’nın ilk aylarından itibaren Malatya, bambaşka ve tanınmayacak bir şehir haline gelecek" ifadelerini kullandı.
Başkan Er, göreve geldikleri günden beri Malatya’yı bir kütüphaneler ve spor şehri yapma hedefiyle çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyar liralık spor yatırımı kazandırdıklarını, dört-beş büyük spor kompleksi, yüzme havuzları, 40 spor salonu ve gençlik merkezi inşa ettiklerini açıkladı. Ayrıca, bölgenin en büyük kütüphanesini 3 bin 200 metrekarelik alanda oluşturduklarını ve 1-1,5 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Malatya’ya her gelişinde bambaşka gelişmeler gördüğünü ifade etti. Vali ve belediye başkanının 6 Şubat’tan sonraki enerji ve heyecanla çalışmaya devam ettiğini gözlemlediğini söyleyerek kendilerine teşekkür etti.
Bakan Tekin, eğitim alanındaki çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek önemli bir hedef paylaştı: "Önümüzdeki Eylül ayında, okullar açıldığında, 6 Şubat’ta deprem olduğu gün Malatya’daki derslik sayısını yüzde 25 daha fazlasına erişmiş olacağız inşallah." Konut dağıtımı ve diğer faaliyetlerin dünyada örnek gösterilebilecek bir hızla ilerlediğini vurguladı.
Konuşmaların ardından, 6 spor tesisi ile 1 özel eğitim merkezinin açılış kurdelesi kesildi.