"BAŞARILI ELEKTRİKLİ MODEL YENİLENDİ! KARŞINIZDA 2022 MG ZS EV"

.


OTOMOTİV 10.10.2021 01:27:00 0

%100 ELEKTRİKLİ MG ZS EV YENİLENDİ!

2018 yılından beri satışta olan ZS modelinin elektrikli versiyonu yenilendi. Tasarım ve teknik yönden bir takım yeniliklerle gelen ZS EV, bugün sabah saatlerinde tanıtıldı. 

Tanıtımda ilk dikkat çeken model yeni MG ZS EV oldu. Yenilenen ZS EV ise öndeki siyah panjurdan kurtularak gövde rengi bir panele kavuşmuş. Ayrıca farlar ve tampon tasarımı da değişmiş. Arka bölümde de stop grubunun grafikleri ve tampon tasarımı yenilenmiş.
Yeni MG ZS EV'deki en büyük değişim tasarımdan ziyade menzil tarafında yaşanmış. Mevcut modelde WLTP'ye göre 263 kilometre sürüş menzili sunan 44.5 kWsa kapasiteli batarya mevcut. Yeni model ise 50.3 kWsa standart menzilli batarya ve 70 kWsa uzun menzilli batarya seçenekleriyle donatılmış. Bu noktada sunulan sürüş menzili WLTP'ye göre sırasıyla 320 ve 440 kilometre.

Bataryanın yanı sıra yeni MG ZS EV'nin 3 fazlı 11 kW dahili şarj sistemi sayesinde daha hızlı şarj olduğu belirtildi. DC hızlı şarj konusunda da 30 dakikada  %30-80 arası dolum mümkün.
Son olarak MG ZS EV'nin konsol kısmında da değişim görüyoruz. Sürücünün önünde dijital gösterge ekranı ve merkezde yeni bir multimedya ekranı göze çarpıyor. Araçta artık tıpkı Marvel R'daki gibi iSMART bağlantı sistemi mevcut. Ayrıca alt bölümde de USB girişleri görüyoruz.
Yeni MG ZS EV'nin bu ayın sonunda Avrupa'da satışa sunulacağı açıklanmış. Fiyatlar standart menzilli versiyon için 30.990 euro seviyesinden, uzun menzilli versiyon içinse 34.990 euro seviyesinden başlıyor. Mevcut modelin ülkemizdeki başlangıç fiyatı 432.000 TL. Yenilenen MG ZS EV'nin ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değil. 
Hazır güncel ZS EV’den bahsetmişken, Autodrom Go-Kart pistinde deneyimlediğim bir modeldi kendisi. Bu deneyimi de YouTube kanalımda yayınladım, linkini aşağıya bırakıyorum…

https://www.youtube.com/watch?v=XLzd0JvkqtA&t=602s&ab_channel=OtomobilMedyam

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA