Bakan Mehmet Fatih Kacır ve Alper Gezeravcı Öğrencilerle Buluştu

.


ERZURUM 25.03.2024 21:57:00 0
Bakan Mehmet Fatih Kacır ve Alper Gezeravcı Öğrencilerle Buluştu

Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda, düzenlenen programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı öğrencilerle bir araya geldi. Programa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Ak Parti İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Bakan Mehmet Kacır, “Uzayda en az Savunma Sanayi kadar stratejik bir alanı 2021 yıllının başında 2030 için 10 büyük hedef ve milli uzay programımızı dünyaya ilan ettik’’ dedi. 

Atatürk Üniversitesi ev sahibi olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve İlk astronot Alper Gezeravcı’yı ağırladı. 

Uzay teknolojisinde 20 yılda önemli mesafe olduğunu söyleyen Bakan Kacır, öğrencilere uzay teknolojisi gelişim sürecini şöyle aktardı: “Önce 2018 yılının sonunda Türkiye Uzay Ajansı’nı kurduk ve biz 20 yılda uzay teknolojilerinde önemli bir kabiliyet kazandık. 20 yıl önce görüntülenme uydularında ortak üretimle yola çıktık. Bilsat uydusunda üretim faaliyetlerine dahil olduk. Daha sonra Göktürk görüntüleme uydusunu yerli olarak ürettik ve nihayetinde görüntüleme uydularının bütün alt sistemlerini yerli ve milli olarak geliştirme kabiliyeti edindik.’’

“Gökyüzünde, uçan uçakları kendine hedef alan bir milletin çocukları değilsiniz’’

Gençlere seslenen Türkiye Asronot Alper Gezeravcı, 

Devletimizin, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında koymuş olduğu irade ile artık benim gibi hayalinin sınırını gökyüzü ile limitleyen ve sadece gökyüzünde uçan uçakları kendine hedef alan bir milletin çocukları değilsiniz. İlim neredeyse gidip oradan alacağız. Bu ilim alanı uzaya taşındı, uzay alanında da var olacağız. Deneyimlerimizi, bilim insanlarımızın kendi laboratuvarlarında, kendi çalışma ortamlarında şehir şehir gezerek, Türkiye’ye gelip burada çalışma imkânı bulduk” şeklinde konuştu. 

 

Haber: Meltem Özmen

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA