Bakan Tekin'den 'ara tatil' açıklaması: Henüz verilmiş bir karar yok!

Bakan Tekin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatil tartışmalarına ilişkin net bir karar alınmadığını belirterek, öğretmen, öğrenci ve velilerden gelen geri bildirimlerin değerlendirildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatilin kaldırılmasına yönelik tartışmalara ilişkin, "Öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden ve velilerimizden gelen geri bildirimleri değerlendiriyoruz. Net bir karar alınmış değil." dedi.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında okullardaki ara tatil uygulamasına ilişkin soruları yanıtladı.

A Haber'de yayınlanan "Melih Altınok ile Sebep Sonuç" programına katılan Bakan Tekin, Türkiye'nin eğitim-öğretim süresinin dünya ortalamalarına kıyasla düşük olmadığını belirterek, ders günü sayısı bakımından OECD ortalamalarına denk bir noktada olunduğunu söyledi.

Adaptasyon Sorunu ve Küresel Tartışmalar

Bakan Tekin, "Sorun, sayıdan çok her tatilin ardından öğrencilerin yeniden okula adapte olmalarının zaman alması. Bu durum yalnızca Türkiye'ye özgü değil, dünya genelinde tartışılıyor" ifadelerini kullandı.

Geri Bildirimlerle Karar Süreci

Bakanlık bünyesinde daha önce oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlıklarının, uygulanan her politikanın etkilerini raporladığını anımsatan Bakan Tekin, ara tatille ilgili kararın da bu geri bildirimler doğrultusunda verileceğini vurguladı.

Ortak Kanaat Beklentisi

Bakan Tekin, "Öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize soruyoruz ve takip ediyoruz. Eğer kaldırılması yönünde ortak bir kanaat oluşursa kaldırırız; 'Faydalıdır, devam etsin' denirse sürdürürüz. Şu an verilmiş bir karar yok, süreci yakından izliyoruz" dedi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Dubai’de sivil bir binaya isabet eden İHA yangına yol açtı
ABD Başkanı Trump, İran’dan "erken ayrılmak istemediklerini" söyledi
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "Çalışanlarla dolu bir banka bombalandı"
Yüksekova’da APP plaka mesaisi: İşlemler 10 dakikada tamamlanıyor
Hasköy’deki hemodiyaliz ünitesi hastaları kilometrelerce yol gitmekten kurtardı
Haberi Sesli Oku