Türkiye–Mısır Ticaretinde Yeni İşbirliği Dönemi

Türkiye–Mısır Ticaretinde Yeni İşbirliği Dönemi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahire ziyaretinde iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımları ileri taşıyacak somut adımların atılacağını açıkladı.

Kardeşlik Bağları Ticareti Güçlendirecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahire'ye yaptığı ziyaret öncesinde, Türkiye ile Mısır arasındaki köklü kardeşlik ilişkilerinin ticaret ve yatırımlarla daha da güçleneceğini belirtti. İki ülke arasındaki bağların yeni bir işbirliği dönemine kapı araladığını vurguladı.

Geniş Kapsamlı Hedefler Masada

Bakan Bolat, yaptığı açıklamada, ikili ticaret hacminin artırılmasından yatırım alanlarının genişletilmesine, D-8 ülkeleriyle ticaretin güçlendirilmesine kadar geniş bir yelpazede somut adımlar atılacağını duyurdu. Kahire'deki görüşmelerde bu konuların merkezde olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vizyonu İle Hareket

Bakan Bolat, attıkları adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği vizyon doğrultusunda olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ile Mısır arasındaki ticaret ve yatırımları daha ileri bir noktaya taşımaya kararlıyız" dedi. Bu işbirliklerinin bölgesel refaha ve küresel ticari istikrara katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Yeni Hedefler ve Fırsatlar Bekleniyor

Bakan Bolat'ın Kahire temaslarında, karşılıklı ticaret hedeflerinin gözden geçirilerek yenileneceği ve yeni yatırım fırsatlarının detaylı bir şekilde ele alınacağı öngörülüyor. Ziyaret, ikili ekonomik ilişkileri stratejik bir ortaklık seviyesine taşımayı amaçlıyor.

https://twitter.com/omerbolatTR/status/1995427420405428530


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

MESOB Başkanı Keskin’den APP plaka uygulaması için süre uzatımı çağrısı
Aras Elektrik’ten zorlu doğa koşullarına karşı çığ eğitimi
İstanbul’da ’yatırım dolandırıcılığı’ operasyonu: 140 gözaltı
Ağrı Emniyet Müdürü Önder, Özel Harekât personeliyle iftarda bir araya geldi
Trendyol 1. Lig: Vanspor FK: 1 - Adana Demirspor: 0
Haberi Sesli Oku