Bakan Bayraktar: Doğalgaz ve elektrik desteğinde 600 milyar TL'ye ulaşıldı

Bakan Bayraktar: Doğalgaz ve elektrik desteğinde 600 milyar TL'ye ulaşıldı


EKONOMİ 6.07.2025 19:44:51 0
Bakan Bayraktar: Doğalgaz ve elektrik desteğinde 600 milyar TL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2025’te doğalgaz ve elektrik faturalarında yüzde 44 ve yüzde 55 oranında destek sağlandığını belirterek, 600 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

SAKARYA (İGFA) - Enerji yatırımlarımız başta olmak üzere, Sakarya’nın üretim gücünü artıracak, sanayisini daha rekabetçi hâle getirecek projeleri değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve elektrik faturalarına yönelik destek programında yeni bir döneme geçildiğini açıkladı.

2025 itibarıyla sosyal devlet anlayışıyla emekliler ve dar gelirli vatandaşlara öncelik veren bir destek modeli uygulandığını kaydeden Bakan Bayraktar, elektrikte yüzde 55, doğalgazda yüzde 44 oranındaki fatura desteklerinin 2025 yılı itibarıyla 600 milyar TL’ye ulaştığını vurguladı.

https://twitter.com/aBayraktar1/status/1941556471885381968

Sosyal adaleti büyütüyor, gerçek ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ettiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, yeni destek modelinin özellikle ekonomik açıdan dezavantajlı grupların enerji faturalarındaki yükünü hafifletmeyi hedeflediğini söyledi.

SPOR


GÜNDEM

Muğla Dalaman’da halk ekmek satışı deneme üretimine başladı
Esnafa ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıtıldı
Kartepe Teleferik 15 Temmuz’da yüzde 50 indirimli
İzmit Belediyesinden Kısalar Mahallesi’ne yeni yaşam alanı 
Bursa Osmangazi Belediyesi’nden yol seferberliği

SON DAKİKA