AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE SEYAHAT EDECEKLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR: ÖNCEDEN DİJİTAL PARA TRANSFERİ YAPIN, PARANIZI KAPTIRMAYIN

.


EKONOMİ 28.06.2022 01:30:00 0
AVRUPA’DAN TÜRKİYE’YE SEYAHAT EDECEKLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR: ÖNCEDEN DİJİTAL PARA TRANSFERİ YAPIN, PARANIZI KAPTIRMAYIN

Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası para transferi şirketlerinden TransferGo, Avrupa’da yaşayıp yaz aylarında Türkiye’ye tatil ya da memleket ziyareti amacıyla gelecek vatandaşlarımıza bazı hatırlatmalarda ve önerilerde bulundu. TransferGo, yolculuk öncesinde para transferinin dijital olarak yapılarak, gümrüklerde el konulması ya da yolculukta çalınması gibi risklerden kaçınmanın da önemine dikkat çekti.

Son iki yılın aksine pandemi önlemlerinin ve seyahat kısıtlamalarının daha az olduğu bu yaz aylarında seyahatlerin de artması bekleniyor. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Türkler, hem tatillerini geçirmek hem de memleketlerini ziyaret etmek için artık yollara düşmeye başladılar. Havayolu seyahati dışında birçok gurbetçi de arabalarıyla karayolundan vatanlarına ulaşma yolunu da seçiyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen online para transferi şirketlerinden biri olan TransferGo, bu yoğun dönem öncesi seyahat edeceklere önemli tavsiyelerde bulundu.  

Yolculukta üzerinizde fazla para taşımayın, öncesinde online olarak Türkiye’ye gönderin

Artık nakitsiz yaşam ve seyahat dönemindeyiz. Bu konuya TransferGo Türkiye Büyümesinden Sorumlu Müdürü Baran Nalbantoğlu, “paranızı yolculuk öncesinde online olarak güvenle göndermenizi öneriyoruz” diyor. “Böylece, paranın gümrüklerde el konulması ya da yolculukta çalınması gibi riskleri almazsınız ve limitlere de takılmazsınız. Bir kişi yanında ancak 10 bin Euro taşıyabiliyor. Beyan edilmemiş geri kalan tüm paraya el konuluyor. Özellikle Sırbistan sınırında yaşanan sorunları üzülerek okuyoruz, Sırbistan sınırında en çok para kaptıranlar Avrupa’dan Türkiye’ye giden ziyaretçiler oluyor. Bu sene de benzer haberler görmeye başladık bile. Kimsenin bu duruma düşmesini ve zorluk yaşamasını istemeyiz. İhtiyaç fazlası parayı, yola çıkmadan önce TransferGo uygulaması üzerinden Türkiye’de dilediğiniz bankaya uzun sıralar beklemeden ve az masrafla gönderebilirsiniz. Herkese şimdiden, güvenli, huzurlu, rahat seyahatler ve iyi tatiller diliyoruz.”

TransferGo’ya göre, yola çıkacakların yollarda ve sınır kapılarında dikkat etmesi gereken konulardan diğerleri ise şöyle; 

Aracınızın İnternasyonal Sigorta Kartını yanınıza almayı unutmayın

Kartın üzerinde geçeceğiniz ülkeler çarpı işareti ile kapatılmış ise o ülkede sigortanız geçersiz demektir. Eğer sigortanız Türkiye’yi kapsamıyor ise sınırda ülkeye girerken, sigortanızı yaptırabilirsiniz. Ve önemli not; Türkiye’ye girerken yapılan sigorta sadece zorunlu trafik sigortasıdır, kasko yoktur ve yapılmamaktadır.

Gerekli evrakların yanınızda olduğuna emin olun

Evraklar çok önemli, birinin eksikliği bile sorun oluşturabilir, gerekli evraklar ise şunlar:

- Pasaport (6 ay geçerli)

- Yeşil kart yani arabanın sigortası

- Arabanın ruhsatı

- T. C. Kimlik Kartı (Bu sene T.C. kimliği ile Sırbistan'dan geçiş başladı)

Yol bilgilerini online takip edin

Yol bilgilerini içeren birçok internet sitesi var (örneğin Silayolu.com), bunları takip etmenizi öneririz. Bu tarz içeriklerde yol çalışmaları, nerede yoğunluk olacak, kuyruk, trafik ve yine belgelerle ilgili kritik bilgiler var. Özellikle Bulgaristan ve Sırbistan geçişleriyle ilgili bazı bilgilere ulaşmak ve takip etmek, seyahatinizi daha verimli hale getirebilir.

Rota alternatiflerini araştırın, en uygununu seçin

Bazen farklı bir rotadan gitmek, seyahati daha konforlu hale getirebilir veya maliyeti azaltabilir. Mesela Avrupa’dan Türkiye'ye farklı rota alternatiflerini araştırıp, yol durumu, inşaat gibi kriterleri göz önünde bulundurarak en uygun rotayı seçebilirsiniz. 

AB kimlik kartıyla Türkiye’ye giriş yapabilen ülkeler

AB kimlik kartıyla Türkiye'ye giriş yapabilen ülke vatandaşları şunlar; Almanya, Belçika, Fransa,  Gürcistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, KKTC, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Portekiz,  Yunanistan.

Aracınızın bakımını yaptırın

Otomobilinizin lastiklerini, motor ve fren hidrolik yağını, fren balatalarını, kayışını, hava filtresini ve muayene süresini kontrol ettirin. Gece görüşünde derinlik kaybı oluşur, o nedenle aracınızın far ayarlarını yapın ve yola çıkmadan aracınızın bakımını mutlaka yaptırın. Herhangi bir acil durum esnasında, gurbetçi vatandaşlarımıza sıla yolu üzerinde her türlü hizmeti sunan Türk yol yardım hatlarından destek istemeyi unutmayın.

Büyükelçiliklerin telefonu mutlaka yanınızda olsun

Yol güzergahında bulunan ülkelerdeki Türk Büyükelçilikleri ve konsoloslukların telefonlarını ve adreslerini araştırıp not edin. Başınıza bir şey gelirse, Büyükelçiliklerden hemen yardım isteyebilirsiniz.


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA