Ardahan'da kar yağışı 35 köy yolunu kapattı

Ardahan

Ardahan'da etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 35 köy yolu ulaşıma kapatıldı, ekipler çalışma başlattı.

Yoğun Kar ve Tipi Yolları Kapattı

Ardahan'da etkili olan kar yağışı ve beraberindeki tipi, 35 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Köyler arası ulaşım durma noktasına geldi.

İlçelere Göre Kapanan Yol Sayısı

Merkezde 19, Hanak ilçesinde 6 ve Çıldır ilçesinde ise 10 köy yolu ulaşıma kapatıldı. İl genelinde ulaşım ağı önemli ölçüde etkilendi.

Kar Mücadele Ekipleri Devrede

Kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri hemen çalışma başlattı. Ekipler, yolları ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor.

Vatandaşlara ve Sürücülere Uyarı

Yetkililer, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların acil durumlar için ilgili kurumlarla iletişim halinde olmalarını istedi. Ayrıca sürücülere, zincirsiz ve hazırlıksız şekilde yola çıkmamaları yönünde önemli bir çağrıda bulunuldu.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

AFAD sıcaklık artışı nedeniyle çığ uyarısı yaptı
Kars-Gürcistan yolunda buzlanma: Tırlar kaydı, yol kapandı
Kışın araç kaputuna vurma uyarısı: Hayvanları koruyun
Bitlis'te kar kalınlığı 426 santimetreye ulaştı, 76 köy yolu kapalı
Cip Baraj Gölü Buz Tuttu, Karla Kaplandı
Haberi Sesli Oku