Antalya Gazi Bulvarı'nda Trafik Güvenliği İçin Otokorkuluk Çalışması Başladı

Antalya Gazi Bulvarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazi Bulvarı'nda sürücü ve yaya güvenliğini artırmak için otokorkuluk montaj çalışmalarına başladı. 2025-2026 yıllarında 13 bin metre ilave otokorkuluk yapılması planlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, trafik güvenliğini artırmak amacıyla Gazi Bulvarı üzerinde otokorkuluk montaj çalışması başlattı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya'da Gazi Bulvarı’nda yürütülen çalışmalar kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, bulvarı kullanan sürücü ve yayaların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Hidrolik Makinelerle Güvenli Montaj
Çalışmalar doğrultusunda otokorkuluk direklerinin zemine sabitlenmesi için hidrolik kazık çakma makinesi kullanılıyor. Makineyle önce çelik kazıklar refüj hattına çakılıyor, ardından montajı tamamlanan korkuluklarla birlikte refüj düzenleme çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar süresince trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, yolun sol şeridi trafiğe kapatılarak geçişler orta ve sağ şeritten gerçekleştiriliyor.

13 Bin Metrelik Yeni Güvenlik Ağı
Gazi Bulvarı’nda önceki yıllarda 6 bin metre otokorkuluk imalatı yapılırken, 2025-2026 yıllarında ilave 13 bin metre otokorkuluk yapılması planlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, etaplar halinde sürdürülecek çalışmalarla Gazi Bulvarı’nda daha güvenli bir ulaşım altyapısı oluşturmayı amaçlıyor.

Motosiklet Bariyerleri de Artıyor
Öte yandan; Havaalanı Kavşağı ve kolları ile İller Bankası Kavşağı ve kollarında daha önce yapılan 4 bin metre motosiklet bariyeri imalatına ek olarak, 2025-2026 yıllarında 5 bin metre motosiklet bariyeri imalatı yapılması planlanıyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Balıkesir’de Sokak Hayvanları İçin Dev Yaşam Alanı Açıldı
Yüzer GES'ler İçin Yol Haritası Belirlendi: DSİ Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Malatya'da Başkan Sami Er'den Üreticilere Destek Mesajı
Manisa'da Kitap Bağışı İle Geleceğe Işık Olun
Şehit Ramazan Yel'in Adı Kütahya'da Eğitimle Yaşatılıyor
Haberi Sesli Oku