Akademik Kariyer Öncesi İHÜ’den Ücretsiz “Hazırlık Okulu”


EĞİTİM 16.01.2020 10:54:00 0
Akademik Kariyer Öncesi İHÜ’den Ücretsiz “Hazırlık Okulu”

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) tarafından tarihi Süleymaniye Külliyesi medreselerinde gerçekleştirilecek olan “Akademik Kariyer Hazırlık Okulu’nda 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ve mezunlar, lisansüstü eğitime dair her türlü soruya cevap bulabilecek.

 

Sosyal bilimler alanında uluslararası araştırma odaklı eğitim anlayışıyla ön plana çıkan İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) akademik kariyer planı yapan öğrencilere ve mezunlara yol gösterecek önemli bir program başlattı. Öğrencilerin akademik kariyer planlarını daha bilinçli bir şekilde yapmaları için 8 Şubat 2020’de kapılarını açmaya hazırlanan İHÜ Akademik Kariyer Hazırlık Okulu için son başvuru tarihi 31 Ocak. Akademik Kariyer Hazırlık Okulu’na, Türkiye’deki tüm üniversitelerin lisans programlarında öğrenim görmekte olan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile henüz lisansüstü başvurusu yapmamış mezunlar ücretsiz olarak başvurabiliyor. Bu kapsamda lisansüstü adayları, 4 hafta boyunca Cumartesi günleri saygın bir akademik kadronun gözetiminde yürütülecek zengin içerikli sosyal bilimler atölyelerine katılma imkânına sahip olacak. İleri düzey İngilizce eğitimlerinin de verileceği iHÜ Akademik Kariyer Hazırlık Okulu katılımcıları, ayrıca Türkiye’de ve dünyada lisansüstü eğitime dair her türlü sorularına cevap bulabilecekleri bir rehberlik hizmetinden yararlanacak.

 

Hangi bölümlerden öğrenciler kabul edilecek?

 

Yurt dışı yüksek lisans ve doktora süreçleri başvuru süreçlerinden akademik okuma ve yazma becerileri kazanmaya, yabancı dil sınavlarında başarıyı yakalamanın püf noktalarından araştırma önerisi hazırlamaya, lisansüstü eğitime dair birçok konuda, alanında uzman isimler bilgi, görgü ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Tarihi Süleymaniye Külliyesi medreselerinde gerçekleştirilecek olan hazırlık okuluna lisansüstü eğitimi almayı düşünen, Felsefe, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İktisat, Özel Hukuk, Sosyoloji, Eğitim Kurumları İşletmeciliği, İşletme, Radyo Televizyon ve Sinema gibi bölümlere ilgi duyan öğrenciler ve mezunlar kabul edilecek.

 

Başvurular online olarak kabul ediliyor

 

Hazırlık okulunu tamamlayan adaylara katılım belgesi de verilecek. Katılım belgesi alanlar, ayrıca İbn Haldun Üniversitesi’nin lisansüstü programlarına başvurup kabul almaları halinde, özel indirimlerden yararlanacaklar. İHÜ Akademik Kariyer Hazırlık Okulu başvuruları, www.ihu.edu.tr/akademik-kariyer-hazirlik-okulu-basvuru-formu adresinden kabul ediliyor. Başvurularda lisans öğrencileri için üniversitede genel ortalama puanı, varsa dil yeterlilik puanı, mezunlar içinse; diploma notu, varsa ALES ve dil yeterlilik puanları dikkate alınıyor.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA