AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, Ankara’da yaşanan su sıkıntısının milletle bağı kopmuş, hizmetten uzak bir belediyecilik anlayışının doğrudan sonucu olduğunu vurguladı. Demir, "Vatandaş kışın ortasında bidonlarla su kuyruğuna giriyor" diyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu.
Demir, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe kullanımını da eleştirerek, belediye bütçesinin sadece yüzde 20'sinin yatırıma ayrıldığını, kalan kısmın ise konser ve organizasyon gibi harcamalara gittiğini ifade etti. "Milletin parası hizmete değil algı oluşturmaya harcanıyor" sözleriyle muhalefet belediyeciliğini sert bir dille eleştirdi.
Ankara’da kış mevsiminde dahi su sıkıntısı yaşandığını kaydeden Demir, sorumluluğun başka kurumlara atıldığını belirtti. "Sorulduğunda DSİ’yi işaret ediyorlar. Oysa geçmişte İstanbul’un su sorununu Recep Tayyip Erdoğan vizyonuyla çözdük. Istranca’dan, Melen’den, Bolu’dan İstanbul’a suyu getiren irade ortadadır" dedi.
Mustafa Demir, muhalefetin su gibi hayati bir mesele üzerinden dahi ciddiyetsiz açıklamalar yaparak algı siyaseti yürüttüğünü söyledi. Aynı şekilde, Türkiye’nin hayata geçirdiği Togg, Karadeniz gazı ve Gabar petrolü gibi büyük projelerin de inkar edilmeye çalışıldığını hatırlattı.
Demir, deprem sonrası Malatya’da yürütülen çalışmalara da değinerek, devletin tüm imkanlarıyla sahada olduğunu ve sürecin sorumlulukla yönetildiğini vurguladı. AK Parti belediyeciliğinin temelinde, insanı merkeze alan bir hizmet anlayışının bulunduğunun altını çizdi.