Ağrı'da Rehber Öğretmenlere Psikososyal Koruma Toplantısı

Ağrı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde, okul psikolojik danışmanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rehberlik Hizmetlerinin Kritik Rolü

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, şiddet, bağımlılık, akran zorbalığı, dijital ortam kaynaklı sorunlar ve suça sürüklenme gibi risk alanlarında koruyucu ve önleyici çalışmaların büyük önem taşıdığını vurguladı. Kökrek, rehberlik hizmetlerinin okul ortamlarında güvenli bir iklimin oluşturulmasında temel bir rol üstlendiğini ifade etti.

İki Kurumun İş Birliğiyle Düzenlenen Toplantı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde, il merkezinde görev yapan okul psikolojik danışmanları ve rehber öğretmenlere yönelik psikososyal koruma ve önleme konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Katılımcılar ve Açılış Konuşması

İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Şube Müdürü Abdullah Abi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Ekrem Bölek ile il merkezindeki psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Kökrek, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Bütünsel Gelişim ve Erken Müdahalenin Önemi

Kökrek, okullarda yalnızca akademik başarıya odaklanmanın yeterli olmadığını, öğrencilerin ruhsal, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesinin ortak bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. "Şiddet, bağımlılık, akran zorbalığı, dijital ortam kaynaklı sorunlar ve suça sürüklenme gibi alanlarda erken müdahale büyük önem taşıyor" diyen Kökrek, psikolojik danışmanların riskleri erken aşamada tespit ederek sorunların büyümeden çözülmesine katkı sağladığını kaydetti.

Emniyet Müdürlüğü Sunumu ve Programın Sonu

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından psikososyal koruma ve önleme çalışmaları hakkında bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Dışişleri, Kanada'daki okul saldırısı için taziye mesajı yayımladı
Malatya Meclisi Şubat toplantısı yapıldı
Keşan'da vatandaş yıpranan bayrağı yeniledi
Ordu'da Sosyal Market Ramazan'da da hizmet veriyor
Muğla'da 112 milyon TL tasarruf sağlandı
Haberi Sesli Oku