SALGINDAN ETKİLENEN TAKSİCİLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP’nin hukukçu vekili Mahmut Tanal, koronavirüs salgınının ekonomik yönden zor durumda bıraktığı taksiciler için de kanun teklifi hazırladı.


CHP 26.05.2020 12:35:00 0
 SALGINDAN ETKİLENEN TAKSİCİLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

AJANSTURKHABER



Tanal’ın teklifinin yasalaşması halinde, taksicilere 3 ay süreyle 2 bin 324 TL ödeme yapılacak.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, koronavirüs salgını yüzünden ekonomik olarak zor durumda kalan meslek gruplarıyla ilgili kanun teklifleri hazırlamaya devam ediyor.

Tanal, sosyal devlet ilkesi gereği taksici esnafına nakdi destek sağlanması amacıyla TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

TAKSİCİLERE ASGARİ ÜCRET TUTARINDA AYLIK ÖDEME YAPILSIN 

Tanal’ın sunduğu teklifin yasalaşması halinde, müşteri bulamadığı için kontak kapatan ve ekmek parası bile bulamayan taksicilere 3 ay süreyle aylık asgari ücret tutarında, yani 2 bin 324 TL ödeme yapılacak.

CHP’nin hukukçu vekili Tanal’ın imzasını taşıyan teklifin gerekçesinde, salgının önlenmesi amacıyla alınan önlemler ve sokağa çıkma yasakları hatırlatılarak, müşteri taşıyamayan taksici esnafının geçimini sağlayamayacak hale geldiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yer alan sosyal devlet ilkesinin hatırlatıldığı gerekçede, “Devletin toplumun her kesimini düşünme yükümlülüğü vardır. Bu salgında taksici esnafı da düşünülmelidir. Taksicilere en azından asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerektiği açıktır” denildi.

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA