DÜNYANIN EN ÇOK FLÖRT EDİLEN GÜNÜ: YILIN İLK PAZARI

.


MAGAZİN 3.01.2021 13:40:00 0
 DÜNYANIN EN ÇOK FLÖRT EDİLEN GÜNÜ: YILIN İLK PAZARI

Kullanıcılarını uygulama üzerinde verdikleri cevaplara göre en uygun profillerle eşleştiren arkadaşlık uygulaması OkCupid’in verilerine göre en çok flört ettiğimiz günün Ocak ayının ilk Pazar günü olduğunu gösteriyor. Geçen yıl 13 milyon yeni konuşmanın yaşandığı bu güne, “Flörtöz Pazar” adı veriliyor. Peki flört hakkında diğer istatistikler ne söylüyor?

 

25 MİLYON KİŞİ BİRBİRİ İLE EŞLEŞECEK

En çok flörtleştiğimiz gün, Ocak ayının ilk Pazar günü. En çok flörtleştiğimiz aysa Ocak. OkCupid uygulamasının verilerinde göre 2020’nin ilk Pazar gününde 13 milyon kişi birbiriyle flörtleşmeye başlamış. Bu yıl bu sayının 15 milyon olacağı öngörülüyor. Tahminlerse bu Ocak ayı içinde 25 milyon kişinin birbiriyle eşleşeceği yönünde. Yeni bir yıla girerken yeni bir ilişkiye başlama isteği Ocak ayını yılın en çok flört edilen ayı yapıyor. Bu ayın flört konusunda rekor kıran ilk Pazar gününe de “Dating Sunday” yani “Flört Pazar”ı adını veriyorlar. 

 

ÖNCE DUYGUSAL BAĞ

Özellikle pandemiyle birlikte geçtiğimiz yıl değişen sosyal yaşam, aranılan ilişkinin tanımını da değiştirdi. OkCupid verilerine göre tek gecelik ilişki ya da “sadece takılmak istiyorum” diyenlerin sayısı yüzde 20 azaldı. “Sizce duygusal fiziksel temasta bulunmadan önce duygusal bir bağ kurmak gerekli mi?” sorusuna kullanıcıların yüzde 80’i “Evet” yanıtını veriyorlar. Kadınlarda bu oran yüzde 89; erkeklerdeyse, yüzde 76. Genel olarak duygusal paylaşım flört konusunda önemli bir yer tutmaya başlasa da erkekler hala fiziksel temasa kadınlardan daha çok önem veriyor gibi görünüyorlar. İstediğiniz flört tarzı ne olursa olun bulmanın yolu profile önem vermekten geçiyor. OkCupid’de profilini tamamlayanların istedikleri eşleşmeyi bulma oranları yüzde 200 daha fazla.

 

FLÖRTÜN GELECEĞİ DEĞİŞİYOR

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu yeni normal dönem, flört konusuna da yeni normaller getiriyor. OkCupid’in “İlişkilerin Geleceği” isimli anketine katılan kullanıcıların yüzde 84’ü duygusal olarak bağ kurabilecekleri ilişkileri, fiziksel olarak yakınlaştıkları ilişkilere tercih edeceklerini söylüyorlar. Öncelikli duygusal bağa en çok önem veren şehirlerden biri de İstanbul. ‘’Seksten önce aşka önem veren 50 şehir’’ listesinde İstanbul 16’ncı sırada yer alıyor.  İnsanlar özellikle ilk tanışmalarını görüntülü konuşma sağlayan uygulamalardan yaparak birbirlerini buluşmadan önce daha yakından tanımaya çalışıyorlar. 

  

   

    

 


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA