ÖZEL HABER

ÖZEL HABER Haberleri

25 yıllık muhtarın rakibi yok

.


ÖZEL HABER 22.12.2023 16:40:00 0
25 yıllık muhtarın rakibi yok

Erzurum Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Muhtarı İsrafil Demir, 25 yıllık görevini yürütmekte. Mahalli idareler 2024 Yerel Seçimlerde, muhtarlığa tekrar aday olan Demir, kendisine karşı rakip adayının olmadığını vurguladı. Muhtarların, her yerde gözü kulağı olduğunu söyleyen Demir: “Şehirde, merkeze ağırlık verilmesi gerekir. Koçun' un Hanı, Komesli' nin Hanı, Kamburoğlu Hanı özellikle restorasyon çalışmaları yapılmalı’’ dedi.

Kazım Karabekir’de 25 yıldır muhtar olan İsrafil Demir, görevinde uzun kalmasının nedenini halka hizmet etmesinden kaynaklandığını söyleyerek, mahalle halkının memnun olmasından dolayı rakip aday çıkarmadıklarını belirtti. 

Halkın içinden geldiği ve halkın sorunlarını yakinen takip ettiğini ifade eden Demir: “Bu koltuğa her oturduğumda daha iyi hizmet nasıl verilir diye çabalıyorum. Mahalle sakinlerinin yanında olmak için elimden geleni yapıyorum. Görevinde olan Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar’a bir sorun götürdüğümde hiç geri çevrilmedim, o hizmet yerine getirildi, halk bu hizmeti gördükçe mutlu oldu. Vatandaş bir problemle karşılaştığında kendi şahsi meselem gibi ilgilendim, sanırım bu yüzden muhtar adayını değiştirmek istemediler’’ diye konuştu. 

“Vatandaş muhtarı yakını gibi görür’’
Aile bireylerine sıkıntısını anlatamayan vatandaşın, muhtara başvurarak dertlerini paylaştığına vurgu yapan  İsrafil Demir: ‘‘Vatandaşın ekonomik sıkıntısı olur, maddi ve manevi olarak kapımız açık. Ailesine anlatamadığı durumlarda bize başvurduklarına şahit olmuşuz. Vatandaşın muhtarı yakını gibi görür. Ekonomik sıkıntı, barınma ihtiyacı olan insanları tespit edip sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

“Muhyettin Aksak, bu bölgenin kaderiyle oynadı’’
Muhtar İsrafil Demir, vali, kaymakam ve belediye başkanının ihtiyaç halinde talepleri geri çevirmeyip hizmet ettiklerine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 ‘‘Muhtarın işi sadece evraklarla uğraşmak değil. Muhtar her yerde vardır. Sokakların eksikliklerini sıkıntılarını muhtar belediyeye bildirir örneğin; mahallede 50 köpek vardı sürü halinde dolaşıyorlardı, çocuklar okula gidip gelemiyordu korkudan,  haber verdik belediye gelip götürdü. Belediye yaptı diye bakılıyor aslında muhtar haber verdiği için belediye yapıyor. Tarihi mekânlar bizim bölgemizde, buralarda çevre düzenlenmesi yapılması gerekir. Tarihi yerlerin restorasyon çalışmasını yapılmasını istiyoruz talebimizi Vali Mustafa Çiftçi' ye  ilettik bahar döneminde, başlayacaklar inşallah. Eski Ağır Bakım içerisi buram buram tarih kokar Erzurum Teknik Üniversitesi, Ağır Bakımda yapılacaktı Muhyettin Aksak bu bölgenin kaderiyle oynadı, partide tartıştık sonra 156 muhtarı 16 taneye düşürdüler. Bana 11 mahalle düşüyor bu benim için zor değil çünkü mesleğimi seviyorum.’’

Haber: Meltem Özmen


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA