google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde son bir aydır etkili olan dondurucu soğuklar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde hissedilen şiddetli soğuklar, ilçeyi adeta buz kesti.
Soğuk havanın en çarpıcı görüntüsü, evlerin çatılarından sarkan buz sarkıtları oldu. Bu doğal buz heykellerinin boyu 2 metreyi aşarak etkileyici bir manzara oluşturdu.
İlçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde bu rakam 30 santimetreyi buldu. Yoğun kar yağışı, ulaşımda zorluklara neden oldu.
Karla mücadele ekipleri, yüksek kesimlerdeki yolları açmak ve ulaşımı sağlamak için aralıklarla zorlu çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin mücadelesi, bölge halkının güvenliği için büyük önem taşıyor.