google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Yoğun Kar Yağışı ve Yol Kapanışları
Van'da geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve üç gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle toplam 569 yerleşim yolu trafiğe kapatıldı.
Yoğun Çalışmalarla Yollar Açılıyor
Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda, kapanan yolların 506'sı yeniden ulaşıma açıldı. Çalışmalar, kalan kapalı yollar için de aralıksız devam ediyor.
Kapalı Kalan Yollar ve Devam Eden Çalışmalar
Bahçesaray'da 12, Başkale'de 11, Çatak'ta 12, Erciş'te 8, Gevaş'ta 13, Gürpınar'da 6 ve İpekyolu ilçesinde 1 olmak üzere toplam 63 yerleşim yerine giden yollar halen kapalı durumda. Bu yolların açılması için ekipler seferber oldu.
Kar Kalınlığı ve Alınan Tedbirler
Kent merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde bu rakam 1 metreyi aştı. Tedbir amacıyla kent genelindeki tüm okullar tatil edildi ve Van-Bahçesaray karayolu geçici olarak trafiğe kapatıldı.
Önemli Geçitlerde Kar Mücadelesi
Van-Hakkari karayolu üzerindeki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar, trafik akışında aksama yaşanmaması için aralıksız devam ediyor.