google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 05.01.2026 11:56

Muradiye Şelalesi Buzdan Travertenlere Dönüştü

Facebook Twitter Linked-in

Buzla Kaplanan Bir Doğa Harikası

Van'ın Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi, etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle büyük oranda buz tuttu. Hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 18 dereceye kadar düşmesiyle donan şelale, travertenleri andıran görüntüler oluşturarak ziyaretçilerini büyülüyor.

Pamukkale'yi Aratmayan Manzara

Bendimahi Çayı üzerinde yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülen şelale, soğuk havanın etkisiyle adeta Pamukkale travertenlerini andıran ihtişamlı bir manzaraya büründü. Yaz aylarında çevresindeki yeşilliğiyle dikkat çeken şelale, kışın bu bembeyaz ve buzul görüntüsüyle farklı bir güzellik sunuyor.

Kartpostallık Görüntüler Ortaya Çıktı

Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplanan görüntüsü, bembeyaz kar örtüsüyle birleşince adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu. Bölgeye gelen fotoğraf ve doğa tutkunları, bu eşsiz manzarayı ölümsüzleştirirken, herkesi buz tutan Muradiye Şelalesi'ni görmeye davet ediyor.

Ziyaretçilerden Büyüleyici Yorumlar

Soğuk havanın etkisiyle şelalenin büyük bölümünün buz tuttuğunu belirten ziyaretçiler, ortaya çıkan manzaranın son derece büyüleyici olduğunu ifade ediyor. Yaz aylarında olduğu gibi kış mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan şelale, her mevsim ayrı bir güzellik sunmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —